ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νίκος Χαρδαλιάς: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι σε ιδιωτικές δομές υγείας και πρόνοιας σε όλη την χώρα!

Μετά τις τραγελαφικές καταστάσεις που παρατηρήθηκαν στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, εκ των υστέρων λαμβάνονται μέτρα!

Όπως προανήγγειλε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, έρχονται οριζόντιοι έλεγχοι σε δομές υγείας και πρόνοιας σε όλη την επικράτεια. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Ανησυχία για τα δεκάδες κρούσματα στις δύο ιδιωτικές κλινικές! Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

«Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας προγραμματίζει οριζόντιους προληπτικούς ελέγχους σε ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, κλινικές, μονάδες αιμοκάθαρσης, αλλά και σε δομές πρόνοιας όπως γηροκομεία σε όλη την επικράτεια», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αντικείμενο των ελέγχων είναι η τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων και μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού, με επιτόπιες αυτοψίες, εξέταση προσώπων και επισκόπηση εγγράφων. «Καμία έκπτωση σε κανένα», τόνισε ο υφυπουργός.

Τι προέκυψε από τον έλεγχο του ΕΟΔΥ

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν αποβιώσει τρεις ασθενείς. Οι δύο ως νοσηλευόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και ένας την Πέμπτη το πρωί (2.00) αιφνιδίως, ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός κατά τη δειγματοληψία στην κλινική, αλλά θετικός στον ιό.

Από τον έλεγχο που έχει γίνει μέχρι σήμερα (25 Απριλίου, 15:00) από τον ΕΟΔΥ έχουν προκύψει τα ακόλουθα:

Σύνολο δειγμάτων που ελέγχθηκαν από ΕΟΔΥ: 284
Θετικά: 31 (31/284)
Θετικό προσωπικό κλινικής (μόνιμο και αποκλειστικές): 16
Ασθενείς: 15

Ασθενείς που η διάγνωσή τους έγινε σε μονάδες υγείας: 6
Προσωπικό που η διάγνωση του έγινε σε μονάδες υγείας: 1 νοσηλευτής
ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΤΙΚΩΝ: 38 άτομα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button