Πολιτική Υγείας

“Ναι μεν αλλά” Άδωνις-γιατροί για τις νέες συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ!

Τα αγκάθια των νέων συμβάσεων των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ επιχειρούν να ξεπεράσουν οι δύο πλευρές προκειμένου να έλθουν σε συμφωνία και να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του οργανισμού στα ιδιωτικά ιατρεία.
Ανάμεσα στα προσκόμματα που έχουν προκύψει είναι οι νέες αποζημιώσεις αλλά και το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι νέες συμβάσεις, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η χρηματική συμμετοχή των ασφαλισμένων. Κάτι που όμως δε φαίνεται να μπορεί να προωθηθεί δεδομένου και του προεκλογικού κλίματος αλλά και των άλλων χαρατσιών που έχουν εφαρμοσθεί.

Το «παιχνίδι» με τα παζάρια περιλαμβάνει παρασκηνιακές συζητήσεις αλλά και σκληρές διαπραγματεύσεις δεδομένου ότι ένα μεγάλο κομμάτι της «πίτας» του ΕΟΠΥΥ κατευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε μέχρι να λειτουργήσουν πλήρως τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ, οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ήδη ξεκίνησε τις επίσημες συνομιλίες για τις νέες συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Συναντήθηκε μαζί με τον Υφυπουργό Αντώνη Μπέζα και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Κοντό, με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι-ΕΟΠΥΥ). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι θα πρέπει οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκινήσουν οι νέες συνεργασίες των γιατρών με τον Οργανισμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button