ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Ναυάγιο» στις συνομιλίες υπ.Υγείας επιστημόνων Ειδικής Αγωγής! Στον αέρα παιδιά με προβλήματα υγείας

Οι επαγγελματίες της ειδικής αγωγής που από το πρωί της Δευτέρας ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες συμβάσεις που περιλαμβάνουν εξευτελιστικές αποζημιώσεις από τον ΕΟΠΥΥ, δε φαίνεται να τα βρίσκουν με τον Π.Πολάκη.

Μετά από ώρες συγκέντρωσης στην οδό Αριστοτέλους, αντιπροσωπεία των κλάδων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Οι επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής μαζί με γονείς έξω από το υπ.Υγείας

Οι επαγγελματίες ζήτησαν και πάλι να δοθεί μια παράταση κάποιων μηνών (3 ή 4) ώστε να μπορέσουν να συζητήσουν τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο ο Παύλος Πολάκης ήταν αρνητικός και επεσήμανε πως τα κονδύλια θα μειωθούν και θα περιορισθούν στα 60 εκατ. Ευρώ από περίπου 90 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα δεν έδωσε ούτε παράταση στους κλάδους ολίγων μηνών ενώ υπογράμμισε ότι από τις 25 Ιανουαρίου και μετά θα ισχύουν μόνο οι ατομικές συμβάσεις που θα υπογραφούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πως αν δεν υπογράψουν οι επαγγελματίες ειδικής αγωγής με τον ΕΟΠΥΥ τις ατομικές συμβάσεις, οι γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα πρέπει να πληρώνουν τις θεραπείες από την τσέπη τους.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό αν σκεφτεί κανείς ότι χιλιάδες παιδιά ακολουθούν ειδικές θεραπείες σε ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.λ.π.
Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά πόσο σημαντικές είναι οι συμβάσεις αυτές στο άρθρο του Νίκου Ιωσήφ Επιχειρησιακού Συμβούλου Οργανισμών Υγείας αλλά και γονέα, για το HealthReport.gr: «Ανοικτή επιστολή προς Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τους Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής»

Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τις νέες συμβάσεις ένας ψυχολόγος θα αμείβεται για μία συνεδρία με το απίστευτο ποσό των 2,26 ευρώ! Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει η σύμβαση: «Στα κάγκελα λογοθεραπευτές και παιδοψυχολόγοι για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τη σύμβαση»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button