Ειδήσεις Υγείας

Ναυτία: Ποιοι λόγοι την προκαλούν εκτός της εγκυμοσύνης;

Η ναυτία είναι μια “ανησυχία” του στομάχου που μπορεί να σχετίζεται εκτός από την κατανάλωση αλλοιωμένων τροφίμων και με άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Δείτε ποιοι άλλοι λόγοι την προκαλούν εκτός της εγκυμοσύνης!

Πονοκέφαλος ημικρανία

 

 

 

 

 

 

Οι ημικρανίες πολύ συχνά προκαλούν ναυτία με. Δυστυχώς, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν την αιτία των ημικρανιών, κάτι που ισχύει και για τη ναυτία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το θετικό είναι ότι η φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, έχει ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της ναυτίας.

Ναυτία του ταξιδιώτη

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την ναυτία του ταξιδιώτη υποφέρει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων και μπορεί να εμφανιστεί με όποιο μέσο κι αν ταξιδέψουν.

Κάποιοι μπορεί να εκδηλώσουν συμπτώματα από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν το ταξίδι και για κάποιους άλλους να απαιτούνται πολύ δύσκολες συνθήκες για την εκδήλωση συμπτωμάτων.

Έντονο στρες

 

 

 

 

 

 

Όσοι βιώνουν έντονο άγχος και στρες μπορεί να ταλαιπωρούνται από ναυτίες. Οι ειδικοί συνιστούν στους πάσχοντες  την υιοθέτηση τεχνικών για την αντιμετώπιση του στρες  όπως και η αποφυγή πικάντικων τροφών, τη  μείωση της καφεΐνης και του αλκοόλ κλπ.

Πέτρες στη χολή

 

 

 

 

 

 

Η ναυτία και ο εμετός είναι δύο από τα βασικά συμπτώματα για την ύπαρξη λίθων στη χολή. Εάν νιώθετε πόνο πάνω δεξιά στην κοιλιά σε συνδυασμό με πυρετό, απευθυνθείτε στο γιατρό.

Φάρμακα

 

 

 

 

 

 

Η λήψη κάποιων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσουν ναυτίες. Δοκιμάστε να τα λαμβάνετε με το φαγητό και όχι νηστικοί αφού πρώτα συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button