ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Νεκρώνει» η Υγεία για το ασφαλιστικό! Χωρίς γιατρούς-φαρμακεία όλη η χώρα

Όλη η χώρα βρίσκεται επί ποδός για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τα δημόσια νοσοκομεία, γιατροί του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ αλλά και ιδιώτες γιατροί θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ στις μονάδες υγείας θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Μαζί και το ΕΚΑΒ, οι φυσικοθεραπευτές, οι οδοντίατροι αλλά και τα εργαστήρια που δηλώνουν επίσης κατά του ασφαλιστικού.

Κλειστά θα παραμείνουν όμως και τα φαρμακεία ενώ θα λειτουργήσουν μόνο τα φαρμακεία ασφαλείας και τα εφημερεύοντα.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες της Υγείας δηλώνουν ότι δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω και ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου πλήρως και να μην προχωρήσει απλά σε κάποιες διορθώσεις.

Στο μεταξύ οι περισσότεροι κλάδοι της υγείας δεν αναμένεται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ οι γιατροί σκοπεύουν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου θα γίνει Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όπου το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν προωθηθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ο Π.Ι.Σ. και οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας σημειώνουν ότι: «εμμένουμε στη θέση μας να παραμείνει ανεξάρτητο το ταμείο μας (ΕΤΑΑ), καθώς είναι βιώσιμο, στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button