Ειδήσεις Υγείας

Νεφρά: Πώς θα τα προστατέψετε; Έρευνα

Τα νεφρά αποτελούν το πιο σημαντικά όργανα καθώς φιλτράρουν το αίμα από τοξίνες και άλλα απόβλητα, ρυθμίζουν την πίεση και ενεργοποιούν τη βιταμίνη D, η οποία σε συνεργασία με τη βιταμίνη C προστατεύουν από την οστεοπόρωση. Για να κρατήσετε τα νεφρά σας υγιή και να προλάβετε πιθανές βλάβες, δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Φρούτα και λαχανικά

 

 

 

 

 

 

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Journal of the American Society of Nephrology, έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά αντιμετωπίζουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια νεφρική βλάβη. Και αυτό γιατί τα ωμά φρούτα και λαχανικά έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις διοξίνες από το σώμα μέσω των ούρων.

Προσοχή στο αλάτι

 

 

 

 

 

 

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού βλάπτει την καλή λειτουργία των νεφρών αφού αναγκάζονται να σπαταλούν μεγάλη ενέργεια για να απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Μείνετε σε φόρμα

 

 

 

 

 

 

Η τακτική σωματική άσκηση ωφελεί εκείνους που ζουν με χρόνια νεφρική νόσο, καθώς και όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού. Όσοι ασκούνται δεν βελτιώνουν μόνο τη συνολική φυσική τους κατάσταση, αλλά προστατεύουν και την υγεία της καρδιάς τους.
Έλεγχος του σακχάρου

 

 

 

 

 

 

Ο τακτικός έλεγχος και η ρύθμιση του σακχάρου κρίνονται λοιπόν μέτρα απαραίτητα για την προστασία των νεφρών. Οι βλάβες των νεφρών λόγω διαβήτη είναι δυνατό να μετριαστούν εάν εντοπιστούν εγκαίρως.

Επαρκής πρόσληψη υγρών

 

 

 

 

 

Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να μπορούν τα νεφρά να απομακρύνουν από τον οργανισμό το περιττό αλάτι, την ουρία και τοξίνες.

Σβήστε το τσιγάρο

 

 

 

 

 

Το κάπνισμα συνδέεται με μειωμένη ροή αίματος προς τα νεφρά. Όταν τα νεφρά δεν λαμβάνουν αρκετό αίμα, τότε μοιραία αυτά αδυνατούν να λειτουργήσουν σωστά. Επίσης, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών περίπου κατά 50%.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button