ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νομοθετική ρύθμιση για Πολυϊατρεία με πολλές ειδικότητες ζητά ο πρώτος σύλλογος γιατρών της χώρας!

Αρχική > Άρθρα > Νομοθετική ρύθμιση για Πολυϊατρεία με πολλές ειδικότητες ζητά ο πρώτος σύλλογος γιατρών της χώρας!

Επιστολή, προς τον υπ. Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με την οποία ζητά από τον Υπουργό, να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα, σε γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων να διατηρούν κοινό ιατρείο απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Επανερχόμεθα για μία ακόμη φορά σε ένα κρίσιμο για τους ιατρούς θέμα, ιδιαίτερα τα έτη αυτά της οικονομικής κρίσης: τη δυνατότητα δύο ιατρών διαφορετικής ειδικότητας, για την οποία από τις ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, να διατηρούν κοινό ιατρείο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΙΣΑ.

Όπως τονίζεται ειδικά οι νέοι ιατροί παρεμποδίζονται υπέρμετρα στη δυνατότητά τους να ασκήσουν το επάγγελμα αφού υποχρεώνονται να συστήσουν χωριστά ιατρεία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δαπάνες λειτουργίας τους.

«Ζητούμε για μία ακόμη φορά να προβείτε σε σαφή νομοθετική ρύθμιση, όπως κατ΄ επανάληψη έχετε προφορικά δεσμευτεί, -με πλέον πρόσφατη αυτή της συνάντησής σας με το ΔΣ του ΙΣΑ στις 31/10/18 -ώστε να δύνανται και γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων να διατηρούν κοινό ιατρείο, εφόσον για την άσκηση των ειδικοτήτων αυτών απαιτείται ο αυτός εξοπλισμός και υπό την προϋπόθεση ότι θα δέχονται τους ασθενείς τους σε προκαθορισμένες διαφορετικές ώρες» ,καταλήγει ο ΙΣΑ στην επιστολή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ

Μόνιμες εξπρές προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τις εκλογές! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Εφημερία τρόμος στο Γεννηματάς! Ουρές για γρίπη και επείγοντα (ΦΩΤΟ)

Κανονικά το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του ΕΣΥ! Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button