Νομοσχέδιο σκούπα από το υπουργείο Υγείας! Τι αλλάζει σε φάρμακα, clawback, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και κάπνισμα

Της Μαρίας Γλένη

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Υγείας στο οποίο ενσωματώνονται οι τροπολογίες που επρόκειτο να κατατεθούν ξεχωριστά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Λόγω όμως καθυστέρησής του, ο Βασίλης Κικίλιας καταθέτει εντός της ημέρας νομοσχέδιο σκούπα με το οποίοι έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε φορείς και φάρμακα.  Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε εξαγγείλει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Κίνητρα σε φαρμακοβιομηχανίες για επενδύσεις και μείωση του claw bacκ

Τα φάρμακα

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα με ειδικό άρθρο το υπουργείο Υγείας αλλάζει τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων δεδομένου ότι ο προηγούμενος Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ έφερνε αύξηση σε 2500 σκευάσματα, λίγο πριν τις εκλογές, γεγονός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και απετράπη τελικώς την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ρύθμιση Κικίλια θα αποτρέπει το κύμα αυξήσεων σε σκευάσματα και αυξήσεις θα υπάρξουν μόνο όπου είναι αναπόφευκτες.

Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο σκούπα προβλέπει για τις εταιρείες που θα επενδύουν στη χώρα δημιουργώντας θέσεις εργασίας, ότι θα πληρώνουν λιγότερες επιστροφές (clawback). Κάτι που είχε προαναγγείλει από τη ΔΕΘ και ο πρωθυπουργός.

ΕΚΑΒ ΕΚΕΠΥ

Παράλληλα προβλέπεται ειδική ρύθμιση με την οποία συνενώνονται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) με το ΕΚΑΒ δημιουργώντας έναν νέο φορέα ο οποίος υα έχιε υπό την ομπρέλα του όλες τις υπηρεσίες υγείας. Επικαφελής τίθεται ο Νίκος Παπαευσταθίου που προσφατα έγινε Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενώ ήταν Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ εδώ και πολλά χρόνια. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες που αποκάλυψε πρώτο το www. Healthreport.gr: Έρχεται το «υπερΕΚΑΒ»! Συνενώνονται το ΕΚΕΠΥ και όλες οι υπηρεσίες με νομοθετική ρύθμιση

ΝΠΙΔ το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο μεταξύ όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ και νυν ΕΟΔΥ γίνεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ώστε όπως μεταφέρουν πηγές του HealthReport.gr να μπορούν να γίνονται χωρίς καθυστερήσεις επείγουσες προσλήψεις στο ΕΣΥ. Δείτε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές: Αλλάζει πάλι το καθεστώς λειτουργίας του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι έρχεται

Εμπλοκή της αστυνομίας στο κάπνισμα

Στη μάχη κατά του καπνίσματος μπαίνει όμως και η Ελληνική Αστυνομία όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ειδικότερα ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Υγείας προβλέπει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για όσους παραβατούν και καπνίζουν εκεί που απαγορεύεται, ενώ εμπλοκή θα έχει και η ΕΛΑΣ στους ελέγχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αντικαπνιστικό νόμο

ΚΕΕΛΠΝΟ: Προσλήψεις για το προσφυγικό με ρουσφετολογικά κριτήρια! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Δωρεάν για έναν χρόνο τα ακριβά φάρμακα στους ασθενείς από τους φαρμακοποιούς! Τι αποφάσισαν

 

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα