ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νοσηλεία ανασφάλιστων: Τα χρέη σας στην…εφορία! Τι γίνεται τελικά όταν δεν πληρώνουν

Και αυτό δεν αφορά μόνο στο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα με το «παράλληλο πρόγραμμα» αλλά και στον προηγούμενο νόμο που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Όπως φαίνεται αρκετοί ανασφάλιστοι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ακόμη και για σοβαρές παθήσεις, όταν δεν έχουν να πληρώσουν το χρέος τους αποστέλλεται στην…εφορία.

Απόδειξη η καταγγελία που κάνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού το οποίο επισημαίνει ότι ασθενής έλαβε πριν από λίγες ημέρες…ραβασάκι από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς ότι αν δεν εξοφλήσει το χρέος του από νοσηλεία του 2014, αυτό θα σταλεί στην εφορία.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που αποκάλυψε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού 

ανασφάλιστος

Η επέμβαση για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής πραγματοποιήθηκε 2014, και τα χρήματα ζητούνται τώρα από τον ασθενή. Μάλιστα υπάρχει η προειδοποίηση πως αν εντός δεκαπέντε ημερών δεν πληρώσει, το χρέος θα μεταφερθεί στην εφορία.

Πάντως από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού υπογραμμίζεται ότι η επέμβαση έγινε το Νοέμβριο του 2014 οπότε και είχε ψηφιστεί και ο προηγούμενος νόμος για τη δωρεάν νοσηλεία των ανασφάλιστων πολιτών. Με βάση τον παλαιότερο νόμο για την έγκριση της δωρεάν νοσηλείας έπρεπε συνεδριάζει τριμελής επιτροπή η οποία ωστόσο δε…συνεδρίαζε ποτέ.

Όμως φαίνεται πως ούτε ο νέος νόμος για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων δεν εφαρμόζεται καθώς όπως επισημαίνεται από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: «πριν από ένα μήνα ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τους ανασφάλιστους ασθενείς, σύμφωνα με τον οποίο μόνο το ΑΜΚΑ αρκεί κατά την εισαγωγή για να μην χρεωθεί ο ασθενής. Φυσικά και αυτός ο νόμος δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή γιατί εντελώς ανεξήγητα δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Επομένως ισχύει ο νόμος του 2014 με τις τριμελείς επιτροπές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα και νοσηλεία με το «παράλληλο πρόγραμμα»! Όλη η λίστα

Κάλυψη ανασφάλιστων χωρίς καθυστερήσεις σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ! Νέες οδηγίες του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button