ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νοσηλευτές: Αγώνας για να επανέλθει το επίδομα θέσης! Τι ζητούν από τον υπ. Υγείας

Μάλιστα με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οι νοσηλευτές δικαιώθηκαν. Συγκεκριμένα το επίδομα θέσεις των προϊσταμένων των νοσηλευτικών τμημάτων είχε κουρευτεί κατά 40 ευρώ και έτσι από 290 ευρώ λάμβαναν πια 250.

Μετά την προσφυγή του κλάδου στο ΣτΕ, το δικαστήριο απεφάνθη ότι επρόκειτο για μία άδικη απόφαση καθώς το συγκεκριμένο επίδομα δίνεται σε όλο το δημόσιο τομέα ολόκληρο.

Η σχετική απόφαση του δικαστηρίου είχε ληφθεί εδώ και καιρό αλλά μόλις πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Έρχεται η αποκατάσταση του επιδόματος ευθύνης για τους Νοσηλευτές! Τι αποφάνθηκε το ΣτΕ”

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας ζητά να επανέλθει άμεσα το επίδομα στο αρχικό του ύψος μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε.

Όπως σημειώνει η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ στην επιστολή της: “Ενόψει των παραπάνω νομολογιακών πορισμάτων, που προέρχονται από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήδη δια του παρόντος ζητούμε την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 16 παρ. 1 περ. γ ́ του ν. 4354/2015 που εκρίθησαν ως αντισυνταγματικές, ώστε να προβλέπεται πλέον και για τους προϊσταμένους των νοσηλευτικών τμημάτων η καταβολή επιδόματος θέσης ύψους 290 ευρώ.

Θεωρώντας, λοιπόν, αυτονόητη την αντικατάσταση των ως άνω νομοθετικών διατάξεων που έχουν κριθεί ως αντισυνταγματικές, αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νοσηλευτές με μπλοκάκι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας! Στα κάγκελα ο κλάδος

Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ

Ποιοι θα μπορούν να διοργανώνουν ιατρικά συνέδρια μετά τις αλλαγές του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button