ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νοσηλευτές: Στα δικαστήρια για το επίδομα θέσης των 40 ευρώ! Τι αποφάσισε το ΣτΕ

Κάτι που εξάλλου λαμβάνουν όλοι οι προϊστάμενοι των τμημάτων ακόμη και στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.
Ειδικότερα το ΣτΕ έκρινε θετικό το αίτημα της ΠΑΣΥΝΟ για τις αγωγές περί του επιδόματος των προϊσταμένων.

Η ΠΑΣΥΝΟ ανέλαβε προσφάτως την πρωτοβουλία για την δικαστική διεκδίκηση της αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος των προϊσταμένων των τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών σε σχέση με το ύψος του μηνιαίως καταβαλλόμενου επιδόματος θέσης, που υπολείπεται κατά σαράντα (40) ευρώ του αντίστοιχου επιδόματος που λαμβάνουν οι υπόλοιποι τμηματάρχες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Διοικητικής Υπηρεσίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Για τον σκοπό αυτό η ΠΑΣΥΝΟ συντόνισε και χρηματοδότησε την έγερση ομαδικών αγωγών εκ μέρους των μελών της. Παράλληλα, επιχειρήθηκε η απευθείας εισαγωγή μιας εκ των ως άνω αγωγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας με την διαδικασία της δίκης – πιλότου, προκειμένου να μην υπάρξει χρονοτριβή και εγκλωβισμός των νοσηλευτών σε μακρόχρονες δικαστικές διεκδικήσεις.

Ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση των εναγόντων μέσω της ΠΑΣΥΝΟ για την διεξαγωγή δίκης – πιλότου και αναμένεται άμεσα ο προσδιορισμός δικασίμου.
Η ΠΑΣΥΝΟ δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα ενημερώνει σχετικώς τη νοσηλευτική κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν οι μετακινήσεις προσωπικού στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας! Τι προανήγγειλε ο Π.Πολάκης

«Ανοχύρωτα» τα νοσοκομεία χωρίς εντατικές εν μέσω γρίπης! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button