ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νοσηλευτές χωρίς αναδρομικά αλλά με …απλήρωτες υπερωρίες! Στα κάγκελα ο κλάδος

Μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει ότι θα δώσει αναδρομικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς, επειδή στήριξαν το ΕΣΥ στα χρόνια των μνημονίων, αφήνει όμως απ’ έξω τους νοσηλευτές.

Απορίας άξιον αποτελεί το γεγονός αυτό καθώς οι νοσηλευτές έχουν υποστεί επίσης κούρεμα στις αποδοχές τους που ξεπερνά επίσης το 40%. Δείτε ΕΔΩ πόσα θα πάρουν οι γιατροί: “Δείτε πόσα χρήματα δικαιούνται αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί από τα κουρέματα των μνημονίων!”

Δικαίως ο κλάδος διαμαρτύρεται αφού και αναδρομικά δε θα δουν οι νοσηλευτές και απλήρωτοι είναι ακόμη από υπερωρίες.
Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ): “Σε πολλά νοσοκομεία της επικράτειας, υπάρχουν πολλές οφειλές σε υπερωρίες στους νοσηλευτές και μάλιστα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον εκκρεμεί η οικονομική αποκατάσταση των προϊσταμένων τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών, με την αύξηση του επιδόματος κατά 40 € μηνιαίως, όπως ορίζει και η σχετική απόφαση του ΣτΕ, η οποία ακόμα δεν έχει συμπεριληφθεί σε νομοθετικό κείμενο της κυβέρνησης.

Επ’ αυτού η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ που ουσιαστικά κέρδισε αυτή την υπόθεση, έχει έναν λόγο παραπάνω να θεωρεί ότι η παράταση της απαράδεκτης διάκρισης μεταξύ των τμηματαρχών του δημοσίου τομέα εις βάρος των νοσηλευτών, είναι ένα τρανό δείγμα της απαξίωσης που επιδεικνύει η πολιτεία απέναντι στον κλάδο μας .

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζουμε στους υπευθύνους που εξήγγειλαν την καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς, ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι εξίσου σημαντικοί στο σύστημα Υγείας, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορέσει να επιβιώσει ούτε μια ημέρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα πάρουν αναδρομικά και οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΣΥ; Τι δικαιούνται

Έρχονται αναδρομικά και στους γιατρούς του ΕΣΥ! Τι αποφασίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button