ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Νοσοκομεία: Δραματική έκκληση διοικητών “φέρτε τώρα χρήματα”! Χωρίς υλικά και τα χειρουργεία

Τελειώνουν και τα τελευταία υλικά στα δημόσια νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες, καθώς το κούρεμα της χρηματοδότησης έχει αδειάσει τις αποθήκες.
Οι διοικητές των νοσοκομείων αλλά και οι γιατροί και το προσωπικό είναι σε απόγνωση αφού πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά.

Είναι ενδεικτικό πως ήδη έχουν αρχίσει οι καθυστερήσεις στα χειρουργεία αφού αναζητούνται βασικά υλικά για επεμβάσεις όπως καρδιοχειρουργικές. Η κατάσταση χειροτερεύει και εξαιτίας της επίσχεσης που πραγματοποιούν οι ειδικευόμενοι σε πολλά νοσοκομεία οι οποίοι είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες εδώ και μήνες.

Σε πολλές περιπτώσεις ασθενείς ετοιμάζονται αλλά δεν μπαίνουν ποτέ στο χειρουργείο, επειδή διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει το βασικό υλικό που απαιτείται.
Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, το “στοκ” επαρκεί σε πολλά νοσοκομεία το πολύ για 15 ημέρες ακόμη και μόνο για λίγα υλικά.

Διοικητές μεγάλων νοσοκομείων έλεγαν μάλιστα στο HealthReport.gr πως οι αποθήκες αδειάζουν από τα πάντα εντός του Μαΐου, αφού υπολογίζεται πως στα μέσα του μήνα θα έχουν τελειώσει και τα λιγοστά προϊόντα που υπάρχουν σήμερα.

Πάντως ορισμένα νοσοκομεία εμφανίζονται να έχουν κάποια ταμειακά διαθέσιμα αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν αποπληρώσει κάποιες παραγγελίες που είχαν πάρει εξωσυμβατικά.
Άλλωστε ρευστό έχει καιρό να εισρεύσει στα ταμεία καθώς μέχρι σήμερα έχουν δοθεί για το 2015 μόλις 43 εκατ. ευρώ όταν πέρυσι για την ίδια περίοδο είχαν εκταμιευθεί και δοθεί στα νοσοκομεία 223 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα 43 εκατ. αντιστοιχούν στο μισό Ιανουάριο ενώ για τον Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο τα κονδύλια είναι μηδενικά.

Όπως έλεγαν πηγές του HealthReport.gr, εδώ και μέρες διοικητές νοσοκομείων τηλεφωνούν απεγνωσμένοι στο υπουργείο Υγείας ζητώντας εδώ και τώρα χρήματα ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.
Όμως η καταβολή χρημάτων στο ΕΣΥ είναι άμεσα συνυφασμένη με την εκταμίευση της δόσης από τους δανειστές μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδειάζουν από υλικά τα νοσοκομεία! Απλήρωτοι για μήνες οι προμηθευτές

Μετακινήσεις «εξπρές» από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Ποιοι αλλάζουν θέσεις

Χρήματα τέλος στα Νοσοκομεία! Δεν πληρώνεται ο Απρίλιος με εντολή υπ.Οικονομικών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button