ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νοσοκομεία με δικά τους μαγειρεία! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Τα δικά τους μαγειρεία επιδιώκεται να αποκτήσουν σταδιακά όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, ώστε σιγά σιγά να εξοβελισθούν τα ιδιωτικά κέτερινγκ και να αποκτήσει αυτονομία στον τομέα της σίτισης με δικούς του εργαζόμενους το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δρομολογήσει ήδη την αντικατάσταση των ιδιωτικών εργολαβικών συνεργείων – όπου το επιτρέπει η χρηματοδότηση -που έχουν αναλάβει τα γεύματα τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών στις δημόσιες μονάδες υγείας.
Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι μικρές μονάδες, όπου η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στα μαγειρεία θα θεωρούνταν σπατάλη.

Πάντως σήμερα υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα γεύματα που φθάνουν ειδικά στο ιατρικό προσωπικό είναι κουρεμένα και ενίοτε όχι της ποιότητας που προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ μια ενδεικτικά περίπτωση για γέλια και για κλάματα: “Κούρεψαν και τα γεύματα των γιατρών στο ΕΣΥ! Τι έφαγαν την Πρωτοχρονιά σε μεγάλο νοσοκομείο;(φωτο)”

Το θέμα της σίτισης στα νοσοκομεία ανακίνησε πρόσφατα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που κατήγγειλε ότι στους δίσκους φαγητού των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εισβάλλουν περιστέρια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ σε μεγάλα νοσοκομεία δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας με συνέπεια οι ακαθαρσίες των περιστεριών που “βολτάρουν” στους δίσκους των φαγητών να προκαλούν όχι μόνο αντιαισθητική βρωμιά αλλά να αποτελούν εστία και πολλών μικροβίων και μυκήτων.

Γυρίζουν την πλάτη στο φαγητό του νοσοκομείου οι γιατροί

Από την άλλη φαίνεται ότι διστακτικοί να γευματίσουν στο νοσοκομείο που εργάζονται είναι και πολλοί γιατροί φοβούμενοι την ποιότητα των τροφίμων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας στον Ευαγγελισμό – όπου περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στα μαγειρεία είναι από εργολαβικά συνεργεία- τα τελευταία χρόνια τα γεύματα του ιατρικού προσωπικού έχουν κουρευτεί σχεδόν στο μισό, οι μερίδες είναι μικρές, ενίοτε πρόχειρες και χωρίς καμία…γεύση.

“Υπάρχει γενικά μια δυσαρέσκεια των γιατρών για τα φαγητά στο νοσοκομείο. Οι μερίδες είναι μικρές, ενώ μερικές φορές απαράδεκτες. Οι ποσότητες έχουν μειωθεί λόγω κρίσης ενώ στο παρελθόν τα γεύματα ήταν πλούσια” επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε πως τα περιστέρια «εισβάλλουν» στους δίσκους φαγητού των ασθενών! Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

ΣΟΚ από το «κούρεμα» των γευμάτων των ασθενών στα νοσοκομεία! Τι λένε γιατροί και εργαζόμενοι

Το μεγάλο τσεκούρι στην Υγεία για το 2018! Πόσα χάνουμε από τον προϋπολογισμό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button