ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Όταν ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας γίνεται «μπαλάκι» ευθυνών

Μάλιστα η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου με περισσό θράσος πετάει το “μπαλάκι” για να βρεθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο της άτυχης γυναίκας στην Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «σε κάθε περίπτωση, αρμόδια να κρίνουν εάν υπάρχουν ενέργειες, παραλείψεις ή πλημμέλειες που συνδέονται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα είναι τα ποινικά και τα διοικητικά δικαστήρια».

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Επί ποδός η Ζάκυνθος για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις! Έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Διοικήτρια του Γ.Ν.Ζ. Δ.Τσαρίδου «από τα διαλαμβανόμενα σε αμφότερες τις παραπάνω Ε.Δ.Ε. προκύπτουν αβίαστα και κατά τρόπο σαφή τα εξής:
1)Το περιστατικό που παρουσίασε μη αναμενόμενες μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑ, ήτοι αυτό της θανούσης,

2)Οι ανωτέρω επιπλοκές σε καμιά περίπτωση δεν οφείλονται σε τοξικό παράγοντα προερχόμενο από το δίκτυο της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων και

3)Γίνεται ιδιαίτερη μνεία για την αδικαιολόγητη πολύμηνη μη λειτουργία των χειρουργείων χωρίς αποδεδειγμένη αιτιολογία καθώς και του γεγονότος ότι ο ακολουθούμενος από τα αρμόδια όργανα προσανατολισμός διερεύνησης των γεγονότων, ήτοι η πιθανολόγηση ύπαρξης τοξικού παράγοντα από το δίκτυο της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων, δεν απέδωσε και ότι αν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο θα είχε βρεθεί».

Ειδικότερα για την Ε.Δ.Ε. που αφορά στο περιστατικό που κατέληξε, η κ.Τσαρίδου, επισημαίνει, πως «αυτή περιορίζεται στη διάρκεια της νοσηλείας στο Γ.Ν.Ζακύνθου. Με δεδομένο όμως ότι η ασθενής, την 25/11/2016 διακομίστηκε σε έτερο Νοσοκομείο της 6ης Υ.Π.Ε. στο οποίο και νοσηλεύτηκε έως και την 4/12/2016 όπου κατέληξε, το Δ.Σ. θεωρεί ότι για την πληρότητα της διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου της ασθενούς, η Ε.Δ.Ε. πρέπει να επεκταθεί και για το ανωτέρω χρονικό διάστημα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ασφαλή τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου! Τι αναφέρει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button