ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νοσοκομειακοί γιατροί: Διακρίσεις σε βάρος των επικουρικών γιατρών! Δεν παρατείνεται η θητεία όλων

Με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), σημειώνουν ότι με την πρόσφατη νομοθετική του ρύθμιση το υπουργείο Υγείας, δίνει τη δυνατότητα παράτασης της θητείας ως 30/9/2017, μόνο στους επικουρικούς γιατρούς η θητεία των οποίων λήγει στις 30/9/2016.

«Αυτό μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη σχετική ρύθμιση (ν. 4320, άρθρο 39, παρ. 2) που έδινε τη δυνατότητα παράτασης της θητείας ως 31/12/2015, σε όλους ανεξαιρέτως τους επικουρικούς γιατρούς» σημειώνεται από την ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μιλούν για αδικίες σε βάρος των επικουρικών γιατρών που οι συμβάσεις τους λήγουν σε άλλες ημερομηνίες, και ζητούν να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα.

«Είναι αυτονόητο πως η ρύθμιση δημιουργεί ανισοτιμία και αδικία σε βάρος των επικουρικών ιατρών η θητεία των οποίων λήγει σε ημερομηνία διαφορετική της 30/9/2016 (π.χ. στις 31/12/2016) και απαιτείται άμεση επανόρθωση ώστε να περιλαμβάνει όλους τους επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν σήμερα ανεξαρτήτως της ημερομηνίας λήξης της θητείας τους» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και συμπληρώνει με αιχμές:

«Στην πράξη αποδεικνύεται πως η διατήρηση του «θεσμού» προσωρινότητας και ομηρίας του «επικουρικού επιμελητή»,εκτός των άλλων (προσωρινότητα, ελαστικότητα, αδιαφάνεια, μισθοδοσία από «ίδια έσοδα» των δημόσιων μονάδων υγείας, ανισοτιμία σε καθήκοντα – υποχρεώσεις -δικαιώματα) δίνει διαχρονικά την ευχέρεια στην πολιτεία να δημιουργεί διακρίσεις κατά το δοκούν».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button