Πολιτική Υγείας

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά κυβέρνησης για τους μισθούς! Οι συναντήσεις και οι απαιτήσεις

Με άγριες διαθέσεις και με ακλόνητη την άποψη ότι πρέπει εδώ και τώρα να δοθούν αυξήσεις προσέρχονται στο διάλογο με τον Μάκη Βορίδη οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ισχυρό τους επιχείρημα ότι το ΕΣΥ έχει δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και συνεπώς όσοι παραμένουν στις θέσεις τους καλούνται να κάνουν διπλό έργο.

Τόσο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ)
όσο και η Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ)
θέτουν στον υπουργό Υγείας το θέμα της άμεσης αύξησης της χρηματοδότησης των νοσοκομείων αλλά και της στήριξης των εργαζομένων.

Οι γιατροί παράλληλα θα ζητήσουν να αρθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες διαφόρων υπηρεσιών όπως του καθαρισμού και της λογιστικής υποστήριξης ενώ θα απαιτήσουν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για πρόσληψη προσωπικού.

Ταυτόχρονα οι νοσοκομειακοί γιατροί θα ζητήσουν λεπτομέρειες για το θέμα των απογευματινών χειρουργείων καθώς θεωρούν ότι έτσι όπως είναι σήμερα τα νοσοκομεία και θα δημιουργηθούν ασθενείς δύο ταχυτήτων και θα υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες στα πρωινά χειρουργεία.

Παρ αυτά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τη ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία παρότι μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το πλαίσιο που θα πραγματοποιούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button