ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νοσοκομειακοί γιατροί: Να διερευνηθούν τώρα τα αίτια της πτώσης του γιατρού από τη σκάλα στο Ελπίς!

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ζητά να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια της πτώσης που προκάλεσαν το σοβαρό τραυματισμό του ειδικευομένου γιατρού που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένος στο Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι λόγω της παλαιότητας της κουπαστής της σκάλας αλλά και η πιθανή μη συντήρησή της είχε σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει η κουπαστή και να πέσει ο γιατρός στο κενό.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται ατυχήματα μέσα σε νοσοκομεία, καθώς στο παρελθόν εκτός των άλλων υπήρξαν τραυματισμοί και από πτώσεις σοβάδων.

Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία έχουν καταγγείλει τόσο οι γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι χωρίς ωστόσο να μπορούν να βελτιωθούν όλες οι υποδομές του ΕΣΥ.

Τι λέει η Διοίκηση του Νοσοκομείου

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ» διαψεύδει πάντως ότι υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας ενώ δηλώνει πως στέκεται δίπλα στον άτυχο ειδικευόμενο ιατρό και στην οικογένεια του στο σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που προέκυψε μετά από πτώση εντός του χώρου του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει η Διοίκηση του «ΕΛΠΙΣ»: «Οι φήμες που διαδόθηκαν, ότι υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας -κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα- με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικευομένου ιατρού, είναι αβάσιμες όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος οι οποίες και ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Η Διοίκηση θα διασφαλίσει ότι η διαδικασία ελέγχου των συνθηκών του τραυματισμού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σας ενημερώνουμε ότι παρασχέθηκαν στον τραυματία ιατρό, άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το Νοσοκομείο μας και από εχθές νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Αυτή τη στιγμή η σκέψη όλων μας είναι δίπλα στον ειδικευόμενο ιατρό. Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον ίδιο εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θάνατος» στα επείγοντα! Τι κατέγραψε έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ σε 61 Νοσοκομεία

Στο «κόκκινο» το Νοσοκομείο Σωτηρία! Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Η «ακτινογραφία» του ΕΣΥ! Πόσοι εργαζόμενοι λείπουν από το σύστημα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button