Νοσοκομειακοί Γιατροί: Οι Διοικητές Νοσοκομείων αυθαιρετούν και στοχοποιούν τους γιατρούς!

Για κρούσματα «κοινωνικού αυτοματισμού» και αυθαίρετες συμπεριφορές που εκδηλώνουν οι Διοικητές Νοσοκομείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, μιλά η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Όπως σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, μέσα σε διάστημα ενός μήνα εκδηλώθηκαν δύο κρούσματα «κοινωνικού αυτοματισμού» από Διοικήσεις Νοσοκομείων.

1. Προ 20ημέρου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας με απαράδεκτο δελτίο τύπου και προκειμένου να αποσείσει κυβερνητικές ευθύνες, έφτασε στο σημείο να αθωώσει πρακτικά τους δράστες εγκληματικής βίαιης επίθεσης ενάντια σε εφημερεύοντες ειδικευόμενους γιατρούς, ενθαρρύνοντας έτσι παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον. Το αποτέλεσμα ήταν να αποθρασυνθούν και να στέλνουν ανώνυμες επιστολές απειλώντας όλους τους συναδέλφους του Νοσοκομείου.

2. Πιο πρόσφατα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών εγγράφως απείλησε τους γιατρούς του Νοσοκομείου με κυρώσεις κηρύσσοντας αυθαίρετα απεργιακή τους κινητοποίηση ως παράνομη και καταχρηστική. Έφτασε στο σημείο να καλεί τους ασθενείς να κινηθούν ενάντια στους απεργούς γιατρούς!

Προφανώς η συμπεριφορά που εκδηλώνεται από τους Διοικητές Νοσοκομείων, αποδίδεται και στη αγωνία που έχουν το τελευταίο διάστημα εάν θα διατηρηθούν στις θέσεις τους. Διαβάστε ΕΔΩ για την ανησυχία τους έστω κι αν ανανεώθηκαν άρον άρον η θητεία τους από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας: “Διοικητές Νοσοκομείων υπ’ ατμόν! Προς αλλαγή του τρόπου επιλογής και αξιολόγησης”

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Το γεγονός πως και οι δύο αυτοί Διοικητές παραμένουν στις θέσεις τους, δείχνει πως οι ενέργειές τους δεν ήταν ούτε τυχαίες, ούτε προσωπικές, ούτε αποσπασματικές. Είναι συνειδητή κυβερνητική επιλογή η καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού. Στοχοποιούν τους γιατρούς, τους υγειονομικούς συνολικά, για να βγάλουν λάδι την αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Υγείας» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Γι αυτό και ο κλάδος καλεί τις Ενώσεις των γιατρών, σύσσωμες να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όχι μόνο τα συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και κάθε φαινόμενο αυταρχισμού και τρομοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Διοικητές Νοσοκομείων: Το πρώτο “χειμωνιάτικο” crash test για την απόδοσή τους! Σύσκεψη στο υπ.Υγείας

Παρασκήνια: Διοικητές Νοσοκομείων και πάλι με Μπάρμπα στην Κορώνη!

Νέα ήθη και έθιμα: Όταν οι Διοικητές μπουκάρουν στα εξεταστήρια των Νοσοκομείων με το έτσι θέλω! Σκοτωμός στην Πάτρα

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα