Ειδήσεις Υγείας

Νόσος του Crohn: Τα dos και τα don’ts της διατροφής!

Η νόσος του Crohn, αν και είναι άγνωστης αιτιολογίας, εκδηλώνεται με κοιλιακό άλγος και διάρροια ενώ, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που δεν είναι τόσο προφανή, καθώς η νόσος έχει επιπτώσεις και σε άλλα συστήματα του οργανισμού.

Για να περιοριστούν τα συμπτώματα το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να διαμορφώσετε κατάλληλα το διατροφικό σας πρόγραμμα καθώς έχει αποδειχθεί ότι ορισμένες τροφές ερεθίζουν το ήδη καταπονημένο στομάχι.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας και ποιες να αποφεύγετε!

Οι πάσχοντες επιτρέπεται να καταναλώνουν.

Γάλα αμυγδάλου το οποίο αποτελεί μια καλή εναλλακτική στην περίπτωση αυτή, καθώς παράγεται από αλεσμένα αμύγδαλα ενισχυμένα με ασβέστιο.

Αυγά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Πουλερικά καθώς το κοτόπουλο και η γαλοπούλα είναι καλές πηγές πρωτεϊνών και δεν δυσκολεύουν τη διαδικασία της πέψης.

Τα μόνα φρούτα που δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα συμπτώματα της νόσου του Crohn είναι οι μπανάνες, τα μήλα και το πεπόνι.

 

 

 

 

 

 

 

Τι να αποφεύγετε

Οι τροφές που απαγορεύονται δια ροπάλου είναι:

Αλκοολούχα ποτά (κοκτέιλ, μπύρα, κρασί)

Μαγιονέζα, μαργαρίνη, έλαια

Αναψυκτικά

Καφές, τσάι, σοκολάτα

Γάλα, τυρί, γιαούρτι

Τηγανητά

Ωμά λαχανικά και φρούτα

Κόκκινο κρέας

Καυτερά φαγητά

Προϊόντα ολικής άλεσης

Προσπαθήστε τέλος να μειώσετε το καθημερινό στρες με τη βοήθεια ήπιας σωματικής άσκησης και τεχνικών αναπνοής.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button