ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξέμειναν από αγροτικούς γιατρούς τα νησιά- Η απόφαση που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα

Σε νέους μπελάδες μπήκε το δημόσιο σύστημα υγείας μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να απαλλάξει από το υποχρεωτικό αγροτικό όσους γιατρούς έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητά τους και μπήκαν στις σχολές μέχρι και το 2005-2006.

Η αρχική σκέψη ήταν να αξιοποιηθούν οι συγκεκριμένοι γιατροί στα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού, αφού ήδη είχαν κάνει την ειδίκευσή τους και ήταν έτοιμοι.
Το θέμα είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και είχε προκαλέσει ικανοποίηση στον ιατρικό κλάδο. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: « Χωρίς υποχρεωτικό αγροτικό νέοι γιατροί! Σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Υγείας»

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς μένουν πολλά νησιά

Ωστόσο λόγω των περιορισμένων κρουσμάτων η χώρα μας δεν βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ώστε να χρειαστεί να ενεργοποιήσει όλες τις επιστημονικές δυνάμεις της.

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς τα νησιά

Στο μεταξύ όμως αδειάζουν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών από αγροτικούς γιατρούς, καθώς όσοι είχαν ήδη την ειδικότητα τους και επρόκειτο να κάνουν την υπηρεσία υπαίθρου, αποχώρησαν μετά τη σχετική απόφαση.

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς μένουν πολλά νησιά

Αποτέλεσμα όμως είναι σήμερα να υπάρχουν δεκάδες κενές θέσεις αγροτικών γιατρών, σε μία περίοδο μάλιστα που λόγω του τουριστικού κύματος αναμένεται αύξηση των περιστατικών κορονοϊού.
Εξάλλου ήδη είχαν βγει οι διορισμοί για τα αγροτικά, τα οποία όμως σήμερα παραμένουν κενά.

Οι επόμενοι διορισμοί αναμένεται να γίνουν τους επόμενους μήνες, αφού απαιτείται μία χρονοβόρος διαδικασία.
Άγνωστο παραμένει εάν το υπουργείο Υγείας θα δώσει λύση της τελευταίας στιγμής στο νέο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ΕΣΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button