ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξέμειναν και πάλι τα δημόσια νοσοκομεία από ογκολογικά φάρμακα! Τι καταγγέλλουν γιατροί- ασθενείς

SOS εκπέμπουν οι καρκινοπαθείς οι οποίοι όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναγκάζονται πολλές φορές να φύγουν από τα νοσοκομεία καθώς δεν υπάρχουν τα χημειοθεραπευτικά σχήματα για να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Λαϊκό ,το οποίο παρουσιάζει πολύ συχνά ελλείψεις, σε ογκολογικά φάρμακα ,με αποτέλεσμα οι θεραπείες των ασθενών να μη γίνονται στο ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα .Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το νοσοκομείο ,για άλλη μια φορά, ακύρωσε προγραμματισμένες θεραπείες ογκολογικών ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Σε αλέρτ στρατιωτικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία για τα ακριβά φάρμακα! Λιγοστεύουν τα αποθέματα»
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς έχουν ενημερώσει τον ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς.

«Η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά παραβίαση της ορθής επιστημονικής πρακτικής. Επίσης βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών ,οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έρχονται από την επαρχία για να κάνουν τη θεραπεία τους. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί»  επισήμανε ο ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες οδηγίες συνταγογράφησης για γιατρούς-φαρμακοποιούς από τον ΕΟΠΥΥ! Πρόστιμα ως και 15.000 ευρώ

Κλειδώνουν οι αλλαγές στα φάρμακα! Τι αποφασίζεται

Έκτακτη σύσκεψη για το φάρμακο! Όλα τα σχέδια που εξετάζονται

Ελλείψεις φαρμάκων και για τοκετούς! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button