ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξανάρχεται το «5ευρω» εισιτήριο στα νοσοκομεία; Το δίλημμα του υπ.Υγείας για άλλα μέτρα

Πλήρως επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το HealthReport.gr που έγραφε πως ο τροικανός Τζουζέπε Καρόνε ήταν έξαλλος με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία θεωρώντας πως πρόκειται για μονομερή ενέργεια. (Διαβάστε ΕΔΩ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr για το τι είπε ο τροϊκανός Τζουζέπε Καρόνε).

Παρά την προσπάθεια για διάψευση από την ηγεσία του υπουργείου υγείας, το 3ο μνημόνιο έρχεται και φαίνεται πως φέρνει μαζί του και το «5ευρω» εισιτήριο στα νοσοκομεία ή κάποιο αντίστοιχο μέτρο αφού οι τροϊκανοί δέχθηκαν έστω κάποια ισοδύναμα μέτρα.

Εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε στηρίξει πολλά στην επικοινωνιακή της στρατηγική στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, το οποίο να σημειωθεί ότι επιφέρει στα ταμεία κοντά στα 19 εκατ. ευρώ ετησίως.

Βέβαια τις τελευταίες ημέρες γίνονται προσπάθειες να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο για να μην επιβληθεί εκ νέου το εισιτήριο και …τρωθεί το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης.

Ανοικτό παραμένει ακόμη το ενδεχόμενο, όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, να επιβληθεί νέο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις παρότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από στελέχη του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε τα κονδύλια για τις διαγνωστικές εξετάσεις είναι ήδη περιορισμένα και αναμένεται να μειωθούν κι άλλο με την ανακοστολόγηση των εξετάσεων.
Αποτέλεσμα βέβαια είναι να πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους οι ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο στρίμωγμα τρόικας στον Κουρουμπλή! Τι ζητούν οι δανειστές για το «5ευρω» στα νοσοκομεία! Όλοι οι διάλογοι

Τρόικα καλεί Κουρουμπλή! Τι ζητούν οι «θεσμοί» στην Υγεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button