ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξανά σε εφαρμογή από σήμερα η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Ένα πάγιο αίτημα κατοίκων της Δυτικής Αττικής, ιατρών αλλά και αιρετών αρχόντων ικανοποιείται. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τίθεται από σήμερα ξανά σε εφαρμογή η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, του οποίου η πλήρης λειτουργία είχε σταματήσει τον περασμένο Ιούνιο, θα εφημερεύει τις ημέρες του μήνα που δεν εφημερεύει το Θριάσιο νοσοκομείο. Επιλύεται έτσι ένα τεράστιο θέμα για την κοινωνία των Μεγάρων και της Δυτικής Αττικής. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Τέλος η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων! Τι καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Μεγάρων και πραγματοποίησαν σύσκεψη με το προσωπικό του, στην οποία συμμετείχαν βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, ο Δήμαρχος Μεγάρων και τοπικοί φορείς.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα Μέγαρα είναι μια σημαντική περιοχή με πολύ κόσμο, που θέλουμε να στηρίξουμε και γι’ αυτό επαναλειτουργούμε ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας στην περιοχή.

Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας, και ειδικά επί 24ώρου βάσεως, καλύπτοντας το Θριάσιο νοσοκομείο τις ημέρες που δεν εφημερεύει, είναι να υπάρχει η απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού. Και συνέχισε:

Γι’ αυτό υπάρχει στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί που ασκούν το λειτούργημά τους, θα μπορούν να το κάνουν απρόσκοπτα, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε, προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, να στηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω, ώστε να παρέχει υπηρεσίας υγείας σε όλους τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε: «Η σημερινή έναρξη της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων είναι ένα μήνυμα που θέλει να στείλει το Υπουργείο Υγείας, ότι κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί το μίνιμουμ των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας που πρέπει να έχει και βεβαίως ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button