ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκίνησε η αναζήτηση για Διοικητές Νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στην αναζήτηση βρίσκεται η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας για νέους Διοικητές Νοσοκομείων, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.
Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με στελέχη της αγοράς υγείας τα οποία διαθέτουν τα προσόντα που ζητά η νέα κυβέρνηση για να αναλάβουν τους μεγάλους νοσηλευτικούς σχηματισμούς.

Βασίλης Κικίλιας Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο Βασίλης Κικίλιας και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Οι αλλαγές άλλωστε αναμένεται να ξεκινήσουν από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας όπου και η νέα κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη είχε δηλώσει αντίστοιχα, θέλει να εφαρμόσει τη δική της πολιτική.

Βέβαια θα ακολουθηθεί νέα διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, που θα στηρίζεται σε νόμο (πιθανώς να αξιοποιηθεί και αυτός του 2014), ώστε η τοποθέτηση των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων να είναι διαφανής και χωρίς κομματικά κριτήρια, λένε υψηλόβαθμα στελέχη της νέας κυβέρνησης στο HealthReport.gr.

Από έλεγχο όλοι οι Διοικητές Νοσοκομείων

Άλλωστε η «γραμμή» Μητσοτάκη – συνεχίζουν οι ίδιες πηγές- είναι να υπάρξει πλήρης αξιολόγηση των νέων στελεχών στην Υγεία και να ελεγχθούν λεπτομερώς και τα προσόντα τους όπως πτυχία, μεταπτυχιακά αλλά μεταξύ άλλων και εμπειρία.
Να σημειωθεί ότι με βάση τις προκηρύξεις της προηγούμενης κυβέρνησης απαιτούνταν μόνο ένα πτυχίο (ΑΕΙ ή και ΤΕΙ).

Βέβαια η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα αξιολογήσει και τους υπάρχοντες Διοικητές Νοσοκομείων, αφού δεν θέλει να προχωρήσει σε ρεβανσιστικές κινήσεις και να τους απομακρύνει χωρίς να έχει ελέγξει το έργο τους, υποστηρίζουν άτομα του περιβάλλοντος του υπουργού Υγείας.

Γι αυτό άλλωστε και ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε όλα τα δεδομένα, τις ελλείψεις και τα προβλήματα γραπτώς από τους Διοικητές των Νοσοκομείων. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Τι ζήτησε ο νέος υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας από Διοικητές Νοσοκομείων, Περιφερειάρχες και Τμηματάρχες!»

Να σημειωθεί ότι ο τρόπος επιλογής των νέων στελεχών στην Υγεία αναμένεται πριν από οτιδήποτε να πάρει το πράσινο φως του Μεγάρου Μαξίμου, ισχυρίζονται έγκυρες πηγές στο HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές Νοσοκομείων υπ’ ατμόν! Προς αλλαγή του τρόπου επιλογής και αξιολόγησης

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Οι Διοικητές Νοσοκομείων αυθαιρετούν και στοχοποιούν τους γιατρούς!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button