ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων! Όλο το παρασκήνιο

Παρασκήνιο, πηγαδάκια, μυστικά τηλεφωνήματα και συμμαχίες περιλαμβάνει και η προεκλογική περίοδος για τον ιατρικό κόσμο, καθώς οι γιατροί σε όλη τη χώρα αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες στις 20 και 21 Οκτωβρίου προκειμένου να εκλέξουν νέους αντιπροσώπους στους Ιατρικούς Συλλόγους.
Και η διαδικασία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων καθώς αυτά θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

Και αυτή τη φορά η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί – ειδικά για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ)- ανάμεσα στις δύο μεγάλες παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Βέβαια οι ισορροπίες και τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, καθώς πια η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται και τις αντίστοιχες διαμαρτυρίες όπως η κυβέρνηση, λόγω και της φθοράς που έχει υποστεί η κυβερνητική παράταξη τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, υπάρχουν προβληματισμοί στους γιατρούς που πρόσκεινται στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αν θα πρέπει να κατέλθουν στις εκλογές ανεξάρτητα ως παράταξη είναι να προχωρήσουν σε συμμαχίες κυρίως με ιατρικά στελέχη που είναι κοντά στο ΠΑΣΟΚ. Κάτι που άλλωστε πράττει και η κυβέρνηση και διεφάνη ξεκάθαρα στον τελευταίο ανασχηματισμό.

Με γραμμή από το κόμμα

Η τράπουλα αναμένεται να μοιρασθεί περαιτέρω μετά τη γνωστοποίηση ότι ο νυν Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, παρότι αναμένεται να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, θα είναι υποψήφιος και στον ΙΣΑ.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως σχεδόν όλοι οι προβεβλημένοι υποψήφιοι, αναμένεται να λάβουν …γραμμή από τα κόμματά τους, όπως αναφέρουν στελέχη της ιατρικής κοινότητας στο HealthReport.gr, γεγονός βέβαια που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο συνδικαλισμός παραμένει σε σφιχτό εναγκαλισμό με την κεντρική εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσλήφθηκε η νέα “φουρνιά” γιατρών στις ΤΟΜΥ! Όλοι οι πίνακες

Ετοιμάζονται μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τον Μάιο! Όλη η διαδικασία

ΕΟΠΥΥ: Πως θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά οι ασφαλισμένοι! Τι αλλάζει

Έρχεται νέο πλαφόν για τη συνταγογράφηση γενοσήμων δια χειρός Π. Πολάκη! Τι προβλέπεται ανά περιφέρεια και ειδικότητα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button