ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ξεκίνησε ο άγριος πόλεμος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα τρία πρόσωπα «κλειδιά»

Άγριο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη με αφορμή τις λεπτομέρειες από τη δικογραφία της Novartis που έρχονται στο φως τη δημοσιότητας.

Βαλίτσες, μαύρο χρήμα, υψηλά πολιτικά πρόσωπα, ισχυρές φαρμακευτικές…στοιχεία που συνθέτουν το γαϊτανάκι της πολύκροτης υπόθεσης της εταιρείας Novartis που βρίσκεται στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να βρίσκεται στην επικαιρότητα για καιρό ακόμη.

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει δείξει ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση στο έπακρο.
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες πάντως φέρονται να έχουν καταθέσει για πλήθος προσώπων οι οποίοι είτε βρίσκονταν στο χώρο της πολιτικής είτε είχαν συνδιαλλαγές με τη φαρμακευτική εταιρεία.

Τα τρία πρόσωπα «κλειδιά»

Προς ώρας η υπόθεση φαίνεται πως στηρίζεται σε τρία πρόσωπα «κλειδιά» τα οποία περιγράφουν – σύμφωνα με τη δικογραφία που έχουν αναγνώσει στη Βουλή οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές- πρόσωπα και πράγματα.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες φέρονται να αφηγούνται μεταφορές χρημάτων σε πολιτικά πρόσωπα με βαλιτσάκια, δίνοντας μάλιστα και τις χρωματικές αποχρώσεις, το σχήμα αλλά και τα… ροδάκια τους.

Μέχρι στιγμής όμως, άγνωστο παραμένει ποια ήταν η εμπλοκή των τριών προσώπων στην υπόθεση, τα οποία να σημειωθεί ότι περιγράφουν ως βασικό εμπλεκόμενο στη μεταφορά των χρημάτων, τον τότε αντιπρόεδρο της Novartis Κώστα Φρουζή. Διαβάστε ΕΔΩ τι λέει ο ίδιος: «Τι δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κ.Φρουζής μετά την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση!»

Από την άλλη θολό παραμένει το τοπίο για το ακριβές ποσό της απώλειας που είχαν τα ταμεία του κράτους από την υπόθεση φάρμακα, καθώς η κυβέρνηση μιλά για πάνω από 25 δις ευρώ όταν το ποσό αυτό είναι περίπου το μισό από τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη των τελευταίων 17 ετών. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr για τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη των τελευταίων 17 ετών: «Δείτε πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για φάρμακα από το 2000 έως το 2017! Όλα τα στοιχεία μετά την υπόθεση Novartis»

Η φαρμακευτική αγορά αναμένει πάντως τα στοιχεία που θα «δέσουν» την υπόθεση καθώς προς ώρας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί συγκεκριμένα δεδομένα, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι αυτά δεν υπάρχουν.

Οι εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων και οι δημοσιογράφοι

Αξιοσημείωτο είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες από πρόσωπα που έχουν διαβάσει τη δικογραφία στη βουλή, στα πολυσέλιδα έγγραφα αναφέρονται και εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων αλλά και δημοσιογράφοι, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και ειδικά με τα πρόσωπα που διακινούσαν τα χρήματα.
Άγνωστο παραμένει εάν όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στη δικογραφία των εταιρειών αυτών, θα κληθούν τελικώς να καταθέσουν τη δική τους άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται έλεγχος σε όλη την αγορά φαρμάκου! Όλες οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Τι απαντά η Novartis μετά το νέο άνοιγμα της υπόθεσης και τα περί δωροδοκίας 10 πολιτικών προσώπων!

Στη Βουλή ο καυτός φάκελος Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα των πολιτικών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button