ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία! Όλη η διαδικασία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ξεκινά σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις των γιατρών στα δημόσια Νοσοκομεία.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στην πρόσφατη σύσκεψη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) που πραγματοποιήθηκε πριν λίγα 24ωρα, έγινε η δεύτερη δοκιμή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και διαπιστώθηκε ότι είναι σχεδόν έτοιμη.

Η διαδικασία

Γι’ αυτό και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να τεθεί σε εφαρμογή ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις των 950 μόνιμων γιατρών που είχαν «παγώσει» λόγω των εκλογών.

Με την ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων και με την άμεση εξέτασή τους, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί οι γιατροί θα έχουν αναλάβει θέση στα νοσοκομεία μέσα σε έξι μήνες.

Να σημειωθεί ότι με τον παραδοσιακό τρόπο και την αποστολή των φακέλων αλλά και όλη τη γραφειοκρατία, απαιτούνται τουλάχιστον 1,5 με δύο χρόνια για να φθάσουν οι γιατροί στο ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Ετοιμάζονται προσλήψεις γιατρών με ψηφιακές διαδικασίες! Όλες οι λεπτομέρειες»

Το νέο ψηφιακό σύστημα αποτελεί ουσιαστικά την ηλεκτρονική προέκταση της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για τους επικουρικούς γιατρούς. Να σημειωθεί ότι σχεδιάστηκε από στέλεχος του ΕΟΠΥΥ.

Όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, με βάση τη διαδικασία που έχει ορισθεί, οι θέσεις που θα προκηρύσσονται θα είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) αλλά και ανά νοσοκομείο, ενώ για πρώτη φορά θα ορίζεται και συγκεκριμένα η κλινική στην οποία θα εργασθεί ο γιατρός η οποία και θα αναζητά ιατρικό προσωπικό.

Οι γιατροί

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας, οι γιατροί θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Θα αναζητούν τη θέση που επιθυμούν και θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους δηλώνοντας απλά τα στοιχεία τους, τα μόριά τους και τα πτυχία τους.

Οι γιατροί θα προσλαμβάνονται μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

Από την λίστα των ενδιαφερομένων θα επιλέγονται σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr, οι πρώτοι 10 που εμφανίζουν τα περισσότερα προσόντα.
Όμως θα καλούνται να παρουσιάσουν τα αποδεικτικά όταν θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη, οπότε και θα διαπιστώνεται εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα δηλώθηκαν.

Μετά την πρόσληψη των 950 μόνιμων γιατρών με τον νέο ηλεκτρονικό τρόπο, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και οι προκηρύξεις για θέσεις στα ΤΕΠ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button