ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινά η καταγραφή των δημοσίων υπηρεσιών Υγείας σε όλη τη χώρα! Τι θα γίνει με τους γιατρούς και τα εργαστήρια

Και αυτό προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο δημόσιος τομέας ώστε στη συνέχεια να καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα. Κάτι που φυσικά προκαλεί ήδη αντιδράσεις στους εργαζόμενους στο δημόσιο ΕΣΥ, δεδομένου ότι φοβούνται παραχώρηση υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

Η καταγραφή θα πρέπει να γίνει ανά Περιφέρεια μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε και θα πρέπει να μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση για τις υπηρεσίες που απαιτούνται και απουσιάζουν από το σύστημα.

Οι ελλείψεις που θα καταγραφούν αφορούν τόσο τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι γιατροί, όσο και τις εξετάσεις και τα εργαστήρια τα οποία όπως φαίνεται θα “αγορασθούν” από τον ιδιωτικό τομέα.

Και οι φόβοι των εργαζομένων προφανώς και δεν είναι αστήρικτοι καθώς είναι γνωστό ότι οι δημόσιες δομές σε πολλά σημεία της χώρας, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά Κέντρα Υγείας και Μονάδες δε διαθέτουν ούτε αναλώσιμα υλικά, όπως έχουν καταγγείλει πολλάκις οι γιατροί των Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Πάντως αυτό που με σαφήνεια αναφέρεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο είναι το γεγονός πως όσο θα δημιουργούνται δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ), τόσο θα μειώνονται οι συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς.
Κάτι που άλλωστε έχει προαναγγέλλει και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Τέλος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μόλις ανοίξουν όλες οι ΤΟΜΥ! Όλα τα σχέδια του υπ.Υγείας”.

Στο μεταξύ όμως κατά την καταγραφή αναμένεται να προκύψουν πολλά κενά σε ιατρικές υπηρεσίες, δεδομένης και της άρνησης των γιατρών να δηλώσουν ενδιαφέρον τόσο για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ, όσο και για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Κάτι που φυσικά προκαλεί προβληματισμό στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα επιδιώκεται να γίνουν άρον άρον συμβάσεις με τους ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά τι διαμηνύει το υπουργείο Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς: “Τέλος οι συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ τέλος Ιουνίου! Τι θα γίνει με τις νέες”

γιατροί ΠΕΔΥ

Η λήξη των συμβάσεων στο τέλος Ιουνίου θεωρείται από τον ιατρικό κλάδο ως εκβιαστικό δίλημμα, γι αυτό και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούν έκτακτη γενική συνέλευση το ερχόμενο Σάββατο προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού η νέα πρόταση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών!

ΕΟΠΥΥ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους οικογενειακούς γιατρούς! Πόσοι προκρίνονται

Φωτιές ανάβουν οι ΤΟΜΥ στο υπ.Υγείας! Ποια σενάρια εξετάζονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button