ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινά η κινητικότητα γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Όλες οι ρυθμίσεις

Τον τρόπο μετακίνησης των γιατρών και των νοσηλευτών στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγείας, τις μετατάξεις αλλά και γενικότερα την κινητικότητα του προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο προβλέπει νομοσχέδιο που φθάνει στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές μέσα στον Ιούλιο.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, προβλέπει όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, εκτός των άλλων σειρά ρυθμίσεων για τα νοσοκομεία καθώς και ενίσχυση των Μονάδων μέσω προσλήψεων.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο που οργανώνει επίσης τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα μεγάλα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Έρχεται με διαδικασία εξπρές το νομοσχέδιο για αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Αποκλειστικές πληροφορίες»

Κινητικότητα προσωπικού

Με τις ρυθμίσεις που προωθούνται επιδιώκεται η ανακατανομή του προσωπικού με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στο ΕΣΥ. Γι αυτό θα υπάρξουν και συγκεκριμένα κριτήρια για τη μετακίνηση των εργαζομένων και στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία.

Που θα γίνουν οι νέες προσλήψεις

Στο μεταξύ όμως αναμένεται να γίνουν και προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών με άμεσες διαδικασίες, ώστε να καλυφθούν τα κενά ιδιαίτερα στις εξειδικευμένες Μονάδες, λένε πηγές του HealthReport.gr.

Συγκεκριμένα αναμένεται να προκηρυχθούν 465 θέσεις για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Περίπου 110 θέσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Θα ακολουθήσουν άλλες 400 θέσεις για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού αλλά και 400 για τις Μονάδες του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας.

Το νομοσχέδιο προωθείται για συζήτηση στη σύσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ αμέσως μετά κατατίθεται προς έγκριση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε στη συνέχεια να ψηφιστεί στην ολομέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έως το τέλος του μήνα η ρύθμιση για τη διαγραφή των χρεών των ανασφάλιστων που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ!

Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο Ερ.Ντυνάν; Όλα τα σενάρια και οι διαπραγματεύσεις

Ψάχνοντας τους Γενικούς Γιατρούς για τη νέα Πρωτοβάθμια και τις ΤΟΜΥ! Πόσοι λείπουν στο νέο σύστημα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button