ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινά η κινητικότητα στα νοσοκομεία και σε όλες τις Μονάδες Υγείας! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Με την υπογραφή της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη ξεκινά η κινητικότητα αλλά και οι αποσπάσεις και στα νοσοκομεία.
Με βάση τη σχετική υπουργική απόφαση, σε εφαρμογή μπαίνει το νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο που αφορά και το ΕΣΥ.

Το αρμόδιο υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης, τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση, ώστε να υπάρξει ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού.

Με βάση την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η κινητικότητα αφορά μόνο το διοικητικό προσωπικό του ΕΣΥ.

Ωστόσο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει αντίστοιχη κινητικότητα και για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Ξεκινά η κινητικότητα γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Όλες οι ρυθμίσεις»

Πάντως στην κινητικότητα που αφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους, οι υπεύθυνοι των δημοσίων φορέων θα πρέπει να έχουν καταρτίσει προηγουμένως οργανογράμματα ώστε να γνωρίζουν τι προσωπικό απουσιάζει από τις υπηρεσίες τους. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχουν κάνει αξιολόγηση των δομών τους, κάτι που απαιτείται άμεσα στα νοσοκομεία, τα ΠΕΔΥ αλλά και σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της χώρας.

Αμέσως μετά θα πρέπει να αποστείλουν το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα αιτήματά τους για μετακίνηση προσωπικού.

Οι μετατάξεις και οι αποσπάσεις

Σε ότι αφορά στις μετατάξεις και τις αποσπάσεις η διαδικασία είναι διαφορετική καθώς θα πρέπει οι υπεύθυνοι των φορέων να αποστείλουν ειδικά έγγραφα αλλά και επιχειρηματολογία.

Για τις μετατάξεις θα πρέπει να αποστείλουν ειδική έκθεση με καταμετρημένο το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα αλλά και με όσους αναμένεται να αποχωρήσουν με σύνταξη ώστε να είναι σαφές το προσωπικό που θα παραμείνει στη δομή.

Σε ότι αφορά στις αποσπάσεις που μπορεί να έχουν ζητήσει εργαζόμενοι, τα αιτήματα θα πρέπει να είναι αιτιολογημένα, που να δικαιολογούν τον επείγοντα χαρακτήρα των υπηρεσιακών αναγκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται άγριο τσεκούρι στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζει το υπ.Υγείας

Προς αναζήτηση κτιρίων για τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Τρεις Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων κατά του ΠΙΣ! Το βαρύ κατηγορώ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button