ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινά και πάλι από Σεπτέμβριο η Εξεταστική στη Βουλή για την Υγεία! Όλες οι καυτές υποθέσεις

Από κόσκινο σκοπεύουν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής να συνεχίσουν να περνούν τις βασικές υποθέσεις του τομέα της υγείας, αναζητώντας στοιχεία για σκάνδαλα.

Υπόθεση 1η

Αρχές Σεπτεμβρίου η Εξεταστική ανοίγει «αυλαία» με την υπόθεση Σαλμά και τις τιμές των αρθροσκοπήσεων. Τιμές για αρθροσκοπήσεις που καθορίστηκαν πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τις καταγγελίες του αν.υπουργού Υγείας Π.Πολάκη, υπερχρέωσαν τον ΕΟΠΥΥ αφού τα υλικά ήταν υπερτιμολογημένα.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας όταν ο Π.Πολάκης κατήγγειλε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς της ΝΔ, είχε κατορθώσει να υπερτιμολογήσει μία συγκεκριμένη ιατρική πράξη/εξέταση αρθροσκόπησης 1500 ευρώ, όταν η σημερινή τιμή που δόθηκε είναι 150 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής έχουν ήδη συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και τις αποφάσεις που «καίνε» εκτός των άλλων και παλαιά μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) που είχαν δώσει το πράσινο φως για τις υπερτιμολογήσεις των αρθροσκοπήσεων.

Υπόθεση 2η

Μετά την εξέταση της υπόθεσης των αρθροσκοπήσεων αναμένεται να διερευνηθεί λεπτομερώς η υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ και της διανομής διαφημιστικών «πακέτων».

Προς ώρας βέβαια τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Εξεταστική Επιτροπή είναι άγνωστο εάν «ενοχοποιούν» κάποιο πρώην κυβερνητικό στέλεχος για παράνομες προσλήψεις κι αν μπορούν να «σταθούν» νομικά ώστε να συνεχισθεί η υπόθεση.

Υπόθεση 3η και «καυτή»

Με την ολοκλήρωση της υπόθεσης για το ΚΕΕΛΠΝΟ σειρά θα πάρουν τα φάρμακα. Ένα θέμα στο οποίο στοχεύει η κυβέρνηση για να πάρει την επικοινωνιακή ρεβάνς. Εξάλλου η έρευνα για την ανεύρεση “ύποπτων” εταιρειών δεν έχει σταματήσει εδώ και καιρό. Διαβάστε χαρακτηριστικά ΕΔΩ: “Ψάχνουν κι άλλη «ύποπτη» φαρμακευτική για δωράκια σε γιατρούς! Τι θα παρουσιασθεί στην εξεταστική”


Άλλωστε έχουν γίνει ήδη οι πρώτες δημοσιοποιήσεις περί γιατρών που έχουν λάβει μίζα για την προώθηση φαρμάκων.
Πρόκειται όμως επίσης για μια υπόθεση που δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί η ανάμιξη πρώην κυβερνητικών στελεχών, τα οποία πιθανώς να έχουν πάρει «μίζες», καθώς ως γνωστόν τέτοια κονδύλια δεν διακινούνται στο…φως της ημέρας.

Η υπόθεση με τα φάρμακα δεν αναμένεται να ανοίξει -όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στο HealthReport.gr– πριν τον Δεκέμβριο καθώς τόσο υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί η επιτροπή για τις άλλες δύο υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στα ιατρικά συνέδρια από 1η Σεπτεμβρίου ο ΕΟΦ! Όλοι οι νέοι όροι

Σεπτέμβρης με Σαλμά στην Εξεταστική! Τι θα παρουσιασθεί

Άδωνις στην Εξεταστική για την Υγεία: τι είπε για το Ερ.Ντυνάν! Ένταση και διαπληκτισμοί

Φύλλο και φτερό οι προσλήψεις σε Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ από την Εξεταστική Επιτροπή! Τι αναζητείται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button