ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ξεκινά νέος πόλεμος φαρμακοποιών-κυβέρνησης για τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ!

Τα πάντα φαίνεται πως …παραδίδει τελικώς η κυβέρνηση στους δανειστές καθώς μετά τα συνεχή κουρέματα, την αιφνίδια αλλαγή στη συνταγογράφηση, το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, δίνει και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση υποστηρίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, παρότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Άλλωστε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης τα φάρμακα χωρίς συνταγή δε διατίθενται… απλόχερα στο εμπόριο, καθότι μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες.

Όμως όπως ούτε λίγο ούτε πολύ έχει προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου υγείας, η ρύθμιση για τη διάθεση των φαρμάκων χωρίς συνταγή (ΜΗΣΥΦΑ) και εκτός φαρμακείων, θα πρέπει να έχει προωθηθεί έως του τέλος του έτους. Έτσι το καλοκαίρι του 2016 θα μπορούν να πωλούνται ακόμη και στα σούπερ μάρκετ.

Οι φαρμακοποιοί είναι στο …κόκκινο για το νέο χτύπημα που αναμένεται να δεχθούν γι αυτό και ετοιμάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους.

Δεν προτίθενται, όπως λένε οι συνδικαλιστές του κλάδου να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς η διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τους φαρμακοποιούς.

Ήδη εξάλλου προσφεύγουν στα δικαστήρια και τα Ευρωπαϊκά για το θέμα του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων.
Η κυβέρνηση από την άλλη δε φαίνεται να …ενοχλείται ιδιαιτέρως, καθώς προτάσσει συχνά πυκνά το επιχείρημα ότι οι ρυθμίσεις αυτές είχαν σχεδιαστεί πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των φαρμάκων με υπογραφή τρόικας! Τι προβλέπει το μνημόνιο

Δείτε όλο το ΦΕΚ για τη συνταγογράφηση γενοσήμων και τα πρόστιμα στους γιατρούς!

Υπ.Υγείας: Αναζητώντας ισοδύναμα 55 εκατ. ευρώ για τα φάρμακα!

Υπ.Υγείας: «Γιατί υπέκυψα στην τρόικα για τα φαρμακεία»!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button