ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινά ο “πόλεμος” στη Βουλή για τη Novartis! Όλα τα σενάρια

“Εγκαίνια” έχει σήμερα το απόγευμα η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την πολύκροτη υπόθεση Novartis, αφού θα ξεκινήσει το απόγευμα η πρώτη συνεδρίαση.

Βέβαια κατά την πρώτη ημέρα τα μέλη φαίνεται πως θα απασχοληθούν με την εκλογή του προεδρείου, με τον Θεόδωρο Δρίτσα να θεωρείται ο πιο πιθανός πρόεδρος.

Αν και κοινοβουλευτική επιτροπή, θα διαθέτει όλες εκείνες τις αρμοδιότητες που θα θυμίζουν δικαστήριο καθώς θα έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών, όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση και θα μπορεί να αναθέτει σε εισαγγελέα πλημμελειοδικών, ή εφετών, την διενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετικών με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Στις πρώτες συνεδριάσεις την επιτροπή αναμένεται να απασχολήσουν θέματα που σχετίζονται κυρίως με το αν ένα αδίκημα έχει διαγραφεί ή όχι.

Πάντως η έναρξη των διαδικασιών αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στα μέλη της Επιτροπής και στη διαδικασία που θα ακολουθήσουν για τα πολιτικά πρόσωπα.

Η μάχη της επικοινωνίας

Πολλοί είναι άλλωστε αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για υπόθεση ουσίας, αφού δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να “δεθούν” τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά για υπόθεση επικοινωνίας.

Όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ αυτής της άποψης, σημειώνουν στο HealthReport.gr, πως γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιδιώκουν να μείνει το θέμα όσο το δυνατόν περισσότερο στην επικαιρότητα.

Οι ίδιοι υπέρμαχοι αυτής της άποψης, θεωρούν πως η υπόθεση Novartis δημοσιοποιήθηκε γρήγορα και χωρίς στοιχεία για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους.

Πιθανώς γι αυτό να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι “επιδρομές” σε γραφεία και φορείς προκειμένου να βρεθούν στοιχεία. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποκάλυψε το HealthReport.gr: “Αιφνίδια “εισβολή” ελεγκτών στον ΕΟΦ για την υπόθεση Novartis! Αποκλειστικές πληροφορίες”

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως και το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχισθούν οι αιφνιδιαστικές “επισκέψεις” σε διάφορους φορείς και οργανισμούς ώστε να βρεθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση Novartis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι έρχεται μετά τη Novartis! Νέος φάκελος “φωτιά”

Editorial: Όταν όλοι πέφτουν από τα σύννεφα για τη Novartis!

Αναζητούνται κι άλλοι γιατροί που συνεργάσθηκαν με τη Novartis! Ποιες χρονιές εξετάζονται

Έκκληση Novartis για “προστασία” των εργαζομένων μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα

Παρασκήνια: Επί ποδός οι φαρμακευτικές μετά το χτύπημα του Ρουβίκωνα στη Novartis!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button