ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινά πιλοτικά ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας στις πρώτες ΤΟΜΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Σε πιλοτική εφαρμογή εντός των επομένων ημερών αναμένεται να τεθεί ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι χρηστικός στους θεράποντες ιατρούς και αν χρειάζεται διορθώσεις πριν την καθολική εφαρμογή του. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Έτοιμος ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών! Πως θα τον χειρίζονται οι γιατροί

Ήδη ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του Δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, Τάσος Τάγαρης παρουσίασε τον ηλεκτρονικό φάκελο στον γενικό γραμματέα της Ένωσης Γενικών Γιατρών Βαγ. Φραγκούλη αλλά και σε στελέχη του υπουργείου Υγείας και της Ένωσης Γενικών Γιατρών.

 

 

 

 

 

 

Με βάση το σχέδιο, οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία των ασθενών, το ιστορικό τους, τα οικογενειακά νοσήματα που υπάρχουν, την πρόληψη που έχουν κάνει καθώς και τα φάρμακα και τις νοσηλείες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να τηρείται συστηματικά καθώς ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενούς θα τον συνδέει σε κάθε ιατρικό του βήμα.

Πέραν των τυπικών στοιχείων που πρέπει να αναγράφονται στο σύστημα (ΑΜΚΑ, ονοματεπώνυμο και πιθανώς διαγνωσμένες παθήσεις) στον ηλεκτρονικό φάκελο, θα είναι εμφανές σε ποιούς γιατρούς έχει απευθυνθεί ο ασφαλισμένος, τι πράξεις έχουν συνταγογραφηθεί και ποιες έχουν γίνει και πότε, τα αποτελέσματά τους κλπ.

Σημαντικό σημείο μάλιστα αποτελεί η συγκατάθεση του ασθενή στην πρόσβαση του γιατρού στα στοιχεία του φακέλου υγείας του. Η συγκατάθεση δίνεται ηλεκτρονικά και επιβεβαιώνεται από το σύστημα.

Που θα εφαρμοστεί

Σταδιακά η πιλοτική εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας θα γίνει:

Στην 3η ΥΠΕ στις μονάδες Νικόπολης, Αμπελοκήπων, Κατερίνης και Κορδελιού Ευόσμου
Στην 5η ΥΠΕ στις μονάδες Άμφισσας, Αγριάς και Ν. Ιωνίας Βόλου και Αγ. Γεωργίου Λάρισας

Στην 6η ΥΠΕ στην 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου και
Στην 7η ΥΠΕ στις μονάδες 1η Ηρακλείου «Αντ. Κουτής», 2η Ηρακλείου (Αλικαρνασσού) και Χερσονήσου, την 1η ΤΟΜΥ Ρεθύμνου, την ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου και την 1η και 2η ΤΟΜΥ Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινά ο διάλογος για τις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Πως θα αμείβονται

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς του Πειραιά για τις νέες συμβάσεις! Όλες οι εξηγήσεις

Όχι του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι λέει ο ΙΣΑ στα μέλη του

ΙΣΑ: Νέο “Όχι” στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button