ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινά «σαφάρι» ελέγχου σε γιατρούς και εργαστήρια από τον ΕΟΠΥΥ!

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δώσει εντολή να ελέγχονται οι πάροχοι που συνεργάζονται με τον Οργανισμό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνταγογραφούν πλασματικές εξετάσεις στους ασφαλισμένους.
Ο έλεγχος αυτός θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικά στο 5% των εξετάσεων που έχει πραγματοποιήσει κάθε γιατρός και κάθε εργαστήριο ξεχωριστά, ώστε να φθάνουν στην …τσιμπίδα του ΕΟΠΥΥ τυχόν παρατυπίες.

Βέβαια ο έλεγχος αυτός θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών, καθώς έτσι θα πληρώνονται το 100% των υπηρεσιών που θα προσφέρουν και όχι μόνο το 90% όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ του προέδρου του ΕΟΠΥΥ και των συνδικαλιστών γιατρών ώστε να εξοφλούνται μέσα στο 2016 όλο το ποσό και όχι μόνο τα 9/10.

Αυτή η τακτική εξάλλου έχει οδηγήσει τον ΕΟΠΥΥ να χρωστά σήμερα το υπόλοιπο 10% σε όλους τους παρόχους γιατρούς, κλινικές, εταιρείες, προμηθευτές.

Και αυτό διότι θα πρέπει προηγουμένως να ελεγχθούν όλα τα έγγραφα και τα τιμολόγια που έχουν υποβάλει οι πάροχοι τα τελευταία 3-4 χρόνια ώστε να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.
Όμως τα αποδεικτικά αυτά έγγραφα παραμένουν σε χιλιάδες κούτες στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ ανά την Ελλάδα.

κούτες ΕΟΠΥΥ

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έχει δεσμευτεί στις υπηρεσίες του οργανισμού – όπως λένε πηγές του HealthReport.gr– ότι ολοκληρώνεται η ψηφιοποίηση της διαδικασίας και σύντομα το …χαρτοβασίλειο του ΕΟΠΥΥ, θα μεταφερθεί σε άλλο μεγάλο χώρο. Προς ώρας όμως δε φαίνεται να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο σημείο.

Πάντως η υπόθεση μεταφοράς των χιλιάδων κουτιών ξεκίνησε μετά το ατύχημα που έπαθε εργαζόμενη του ΕΟΠΥΥ στην προσπάθειά της να περάσει ανάμεσα στις κούτες. Ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr. Δείτε ΕΔΩ πως έγινε το ατύχημα με τη μητέρα 5 παιδιών: «Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών».

κούτες ΕΟΠΥΥ 4

Στο μεταξύ όμως η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ άρχισε να οργανώνεται. Πατήστε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε: «Μετακομίζει» τις κούτες με τα…χρέη του ο ΕΟΠΥΥ!»

Προς ώρας όμως οι αμέτρητες κούτες παραμένουν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις, θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για να μεταφερθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Ήχησε «σιωπητήριο» σε εργαζόμενους και Γεν. Διευθυντές! Οι νέες απαγορεύσεις

ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονικά τα αιτήματα για πληρωμές από όλους! Τι αλλάζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button