ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινούν αυστηροί υγειονομικοί έλεγχοι σε εστιατόρια, κομμωτήρια, εργαστήρια τατουάζ από το υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος με έγγραφό του προς τις Περιφέρειες όλης της χώρας, ζητά να ξεκινήσουν έλεγχοι και μάλιστα να γίνει λεπτομερής καταγραφή όλων των δεδομένων που υπάρχουν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως επιχειρήσεις: μαζικής εστίασης, κομμωτηρίου, περιποίησης άκρων, δερματοστιξία.

Τα ειδικά υγειονομικά τμήματα των Περιφερειών θα πρέπει να καταγράψουν σε ειδικά έντυπα όλες τις τυχόν παρατυπίες και να κρίνουν την κατάσταση των επιχειρήσεων.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής με αποτέλεσμα να καταγράφονται περιστατικά δηλητηριάσεων σε εστιατόρια ή και μολύνσεων σε επιχειρήσεις κομμωτηρίου, περιποίησης άκρων ή τατουάζ.

Οι περιφερειακές διευθύνσεις θα πρέπει κατά τους ελέγχους να συμπληρώνουν ειδικά έντυπα ώστε να είναι καταγεγραμμένες όλες οι επιχειρήσεις αλλά και οι παραβάσεις τους.

Οι επιχειρήσεις που θα ελεγχθούν θα βαθμολογηθούν ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στις εγκαταστάσεις.

Ενδεικτικά, ικανοποιητική δηλαδή με χαμηλή επικινδυνότητα, θα κρίνεται η λειτουργία μίας επιχείρησης εάν δεν έχει περισσότερες από δύο σοβαρές περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των κανόνων.

Σχετικά Ικανοποιητική δηλαδή με μεσαία επικινδυνότητα, θα κρίνεται η λειτουργία μίας επιχείρησης εάν δεν έχει περισσότερες από τρεις σοβαρές μη συμμορφώσεις, ενώ Μη Ικανοποιητική με υψηλή επικινδυνότητα θα κρίνεται η λειτουργίας μίας επιχείρησης με τέσσερις και περισσότερες μη συμμορφώσεις των κανόνων υγιεινής.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχοι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Γιατί οι Έλληνες γιατροί έπρεπε να γίνουν μανικιουρίστες!

ΕΟΠΥΥ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα λουτροθεραπείας 150 ευρώ; Όλα τα δικαιολογητικά

Μάχη για τα λέιζερ αποτρίχωσης! Τι ζήτησαν οι δερματολόγοι από τον υπ.Υγείας

Editorial: Η εσκεμμένη πολιτική και επικοινωνιακή ανικανότητα του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button