ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινούν «ηλεκτρονικά ραντεβού» για το ΠΕΔΥ! Πως θα βρίσκουμε γιατρό

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, συμφωνήθηκε πριν λίγες ημέρες να «μπει μπροστά» η διαδικασία.

Ήδη είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των υπηρεσιών του ΠΕΔΥ. Θα βλέπουν τη διαθεσιμότητα των γιατρών και των μονάδων και θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω ίντερνετ.

ΠΕΔΥ

Σε πρώτη φάση η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα θα εφαρμοσθεί μόνο για τις μονάδες του ΠΕΔΥ και αναμένεται να ακολουθήσουν όλες οι δημόσιες μονάδες, Κέντρα Υγείας, Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείων αλλά και γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Προς ώρας βέβαια φαίνεται ότι υπάρχουν προσκόμματα, σύμφωνα με τις ίδιες υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, για να εφαρμοστεί το σύστημα ειδικά στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε έχουν εκφραστεί κατά το παρελθόν και αντιρρήσεις από τον ιατρικό κλάδο σχετικά με το αν πρέπει να ακολουθηθεί ακριβώς αυτή η διαδικασία. Από την άλλη φαίνεται ότι και η λίστα των γιατρών θα πρέπει να ανανεωθεί, καθώς πολλοί συμβεβλημένοι γιατροί ενώ διακόπτουν τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ, το σύστημα δεν ενημερώνεται.

Να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαχείριση των ραντεβού τόσο για το σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όσο και για τη δευτεροβάθμια, κόστισε στην ΗΔΙΚΑ συνολικά 120.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΔΥ: Ξεκινούν μετακινήσεις γιατρών-προσωπικού από και προς τα νοσοκομεία! Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Έτοιμη η λίστα με τα λουκέτα σε ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Ποια κλείνουν

Δείτε όλο το σχέδιο των αλλαγών σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ που ξεκινά στην Αχαΐα! Τι αλλάζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button