ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ξεκινούν κοινές έρευνες Ελλάδος-Γερμανίας για τα κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Ποικίλες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στη Γερμανία το θέμα της κλοπής των ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων από την Ελλάδα, τα οποία κατέληξαν τελικώς σε ράφια Γερμανικών αποθηκών.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα μας δεδομένου ότι Έλληνες ασθενείς στερήθηκαν τις θεραπείες τους, εξακολουθεί να αναστατώνει τη Γερμανική κυβέρνηση καθώς φέρεται να γνώριζε από την αρχή και να μην έπραξε τίποτε για το κύκλωμα που είχε απλώσει τα πλοκάμια του στις δύο χώρες. Άλλωστε το ελληνικό υπουργείο Υγείας είχε ενημερώσει σχετικά από το 2015.

Πάντως όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr με εντολή του υπουργείου Υγείας οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές και ο ΕΟΦ, επιχειρούν να αυστηροποιήσουν το σύστημα ελέγχου διακίνησης φαρμάκου, μία διαδικασία βέβαια που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες από τότε που αποκαλύφθηκε το παράνομο κύκλωμα με τα κλεμμένα φάρμακα.

Στους ελέγχους διακίνησης των ακριβών φαρμάκων ειδικά των νοσοκομείων, αναμένεται να εμπλακούν περαιτέρω και οι λεγόμενοι ράμπο υγείας του Σώματος Επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ)- όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr– οι οποίοι μάλιστα ενισχύονται με προσωπικό. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Οι ράμπο Υγείας γίνονται …υπερ-ράμπο! Προκήρυξη για 113 νέους ελεγκτές»

Οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα νοσοκομεία και στα σημεία διακίνησης των ακριβών φαρμάκων αναμένεται να συνεχισθούν από τον Σεπτέμβριο, έπειτα και από νέες πληροφορίες που αναμένεται να φτάσουν από τη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιοι θα παρακολουθούν τη φαρμακευτική δαπάνη μετά από τροποποίηση της Επιτροπής από το υπ.Υγείας!

Μηδέν επισκέψεις ακόμη στους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Γιατί δεν εξυπηρετούνται οι ασθενείς

Τι θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για αποκλειστικές νοσοκόμες με τον νέο κανονισμό παροχών! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button