ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ξεκινούν νέες συζητήσεις με την τρόικα για τις αλλαγές στα φάρμακα! Όλο το παρασκήνιο

Εντός των ημερών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεχίσει τις συνομιλίες της κυρίως με τον επικεφαλής της τρόικας για τα φάρμακα Τζουζέπε Καρόνε, μία συζήτηση που είχε ξεκινήσει πριν το Πάσχα αλλά κατέληξε σε αδιέξοδο. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr το οποίο επιβεβαίωσε λίγο αργότερα επισήμως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός: «Μπλόκο τρόικας στα νέα μέτρα για τα φάρμακα».

Ο υπουργός Υγείας στη συνέχεια επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr σε επίσημες τοποθετήσεις του, σημειώνοντας ότι γίνεται μια συστηματική επεξεργασία και προσπάθεια ώστε να βρεθούν κοινές αποδεκτές λύσεις με τους Θεσμούς.

«Είναι πτυχή των διαπραγματεύσεων και της αξιολόγησης», παραδέχτηκε ο Ανδρέας Ξανθός. Διαβάστε ΕΔΩ το λεπτομερές ρεπορτάζ: «Αν.Ξανθός: Μετά το Πάσχα θα «κλείσουμε» με τους Θεσμούς για τα νέα μέτρα στα φάρμακα! Τι αλλάζει»

Νέες προτάσεις στην τρόικα

Ήδη τις ημέρες αυτές γίνονται οι σχετικές προετοιμασίες ώστε να παρουσιασθούν νέες προτάσεις στους «θεσμούς», προτάσεις οι οποίες θα γίνουν αποδεκτές, αναφέρουν πληροφορίες.

Άλλωστε όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, ο τροϊκανός Τζουζέπε Καρόνε δε συμφώνησε με την επιβολή 25% επιβάρυνσης με την εισαγωγή κάθε νέου φαρμάκου στη χώρα μας.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο είτε να μειωθεί το ποσοστό αυτό, είτε να μην επιβληθεί καθόλου και να εφαρμοστεί ένα άλλο διαφορετικό μέτρο για την εξισορρόπηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Πάντως μετά την αρχική συμφωνία με τους τροϊκανούς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσει τα προτεινόμενα μέτρα στις φαρμακευτικές εταιρείες και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τι θα αλλάξει στην υγεία ο φορέας Αξιολόγησης των Τεχνολογιών

Νέο φάρμακο στην Ελλάδα μετά από 2 έως 4 χρόνια! Τι υποστηρίζουν οι φαρμακευτικές για τα νέα μέτρα

Συνταγές φαρμάκων να φάνε και οι… κότες! Πως αυξήθηκαν εν μέσω κρίσης

Έφοδος ελεγκτών στον ΕΟΦ για τα φάρμακα! Τι πήραν μαζί τους

Φαρμακοβιομηχανίες προς κυβέρνηση: Πάρτε ορθά μέτρα και μην κουρεύετε ανεξέλεγκτα τα φάρμακα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button