ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινούν νέες συζητήσεις υπ.Υγείας – Νοσοκομειακών Γιατρών για κλαδική συμφωνία και αυξήσεις! Πότε αναμένονται

Βέβαια ο κλάδος θα πάει στο νέο ραντεβού με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό που θα ορισθεί σε 15 ημέρες, με ελάχιστες ελπίδες για αυξήσεις στις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών καθώς τα μηνύματα που έλαβαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) είναι άκρως αρνητικά.

Και αυτό διότι οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ έλαβαν μάλλον απογοητευτικές απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας σε σχέση με τις αυξήσεις που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς μετά την απόφαση του ΣτΕ που επιβάλει να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2012 και πριν τα άγρια κουρέματα. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία”

Αν και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζει ότι πρέπει να υιοθετήσει την απόφαση του δικαστηρίου, δηλώνει μάλλον αδυναμία λόγω οικονομικής στενότητας.

Παρέπεμψε μάλιστα το θέμα μετά την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης. Δηλαδή ουσιαστικά παραμένει άγνωστο πότε και αν οι νοσοκομειακοί γιατροί θα λάβουν τελικά τα χρήματα που δικαιούνται.
Βέβαιον θεωρείται σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, ότι τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών δεν προτίθενται να …βάλουν το χέρι στην τσέπη για τους γιατρούς εντός του 2018.

Ωστόσο ο κλάδος παραμένει σε ετοιμότητα και αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα το οποίο έχει και το πράσινο φως του ΣτΕ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button