ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινούν οι διαγνωστικές εξετάσεις στις ΤΟΜΥ! Νέα εγκύκλιος του υπ.Υγείας

Συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής των προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων στις ΤΟΜΥ αλλά και γενικότερα στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς, ανάβει το πράσινο φως για τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων από τους πολίτες στις δημόσιες μονάδες.

Η εγκύκλιος προσδιορίζει τις συνθήκες αλλά και τους κανόνες που θα υπάρχουν καθώς στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων θα ακολουθούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ενώ δίνονται αυστηρές οδηγίες και για την τήρηση των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Τα δείγματα και στον ιδιωτικό τομέα

Σύμφωνα με τους κανόνες που τίθενται, όταν θα λαμβάνονται δείγματα εξετάσεων από τους πολίτες αυτά θα αποστέλλονται για διάγνωση είτε σε Μονάδες υγείας ή εργαστήρια του δημοσίου τομέα, είτε ακόμη και του ιδιωτικού τομέα, με την προϋπόθεση να έχει προϋπάρξει συμφωνητικό μεταξύ των δύο πλευρών.

Παραπομπή σε ειδικούς με τη σφραγίδα των ΤΟΜΥ

Στο μεταξύ όπως φαίνεται σιγά σιγά τίθεται σε ισχύ και το μέτρο που προβλέπει την παραπομπή των ασθενών σε ειδικούς γιατρούς ή νοσοκομεία μόνο με το πράσινο φως των ΤΟΜΥΔιαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Νέες ΤΟΜΥ με αυστηρό σύστημα παραπομπής! Πως θα βλέπουμε ειδικό γιατρό από το 2018

Και αυτό διότι αναφέρεται ξεκάθαρα ότι μετά τις προληπτικές εξετάσεις, εάν απαιτείται περαιτέρω παρακολούθηση κάποιων ασθενών, αρμόδια θα είναι η δημόσια μονάδα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας η οποία και θα παραπέμπει σε άλλη Μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόεδρος Γενικών Γιατρών: Παράνομες οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς χωρίς ειδικότητα! Τι θα κάνει ο κλάδος

Τι σημαίνει η τροποποίηση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ και η κατάργηση του ηλικιακού ορίου! Όλες οι λεπτομέρειες

Υπ.Υγείας: Το νέο μοντέλο των ΤΟΜΥ δε θα είναι ιατροκεντρικό! Έρχονται οι νέες προκηρύξεις για γιατρούς

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ στην Αθήνα! Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΙΣΑ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button