ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ξεκινούν οι διαδικασίες για διαπραγματεύσεις στα φάρμακα της Ηπατίτιδας C! Τι ζητά ο ΕΟΠΥΥ

Μπορεί η δαπάνη στα φάρμακα να έχει ξεφύγει τους τελευταίους μήνες, να ασκούνται πιέσεις από την τρόικα αλλά και την ηγεσία του υπουργείου υγείας, ωστόσο ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει με ρυθμούς χελώνας να προετοιμάζεται για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για τις τιμές των ακριβών φαρμάκων. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr εδώ και καιρό για τις δαπάνες των φαρμάκων: «Ξέφυγε η δαπάνη στα φάρμακα! Έτοιμο το νέο rebate»

Μόλις πριν λίγα 24ωρα – όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– ζητήθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν φάρμακα κατά της Ηπατίτιδας C να παραδώσουν στον ΕΟΠΥΥ πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία του φαρμάκου τους. Πρόκειται για στοιχεία που εκτός των άλλων αφορούν στα οφέλη του σκευάσματος, στο κόστος, την αποτελεσματικότητα κ.λ.π.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να έχουν παραδώσει τον πλήρη φάκελό τους στην Υποεπιτροπή διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ, έως τις 13 Ιουνίου.

Όπως είναι φανερό θα ακολουθήσει η μελέτη των φακέλων πριν ξεκινήσει επί της ουσίας η διαπραγμάτευση για τις τιμές. Υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΟΠΥΥ έλεγαν στο HealthReport.gr ότι θα χρειαστούν τελικά μήνες για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία παρότι η χώρα πιέζεται να κρατήσει χαμηλές τις δαπάνες στα φάρμακα.

Να σημειωθεί ότι τις μειώσεις τιμών τις ζητούν και οι Σύλλογοι ασθενών ώστε να μην επικαλείται η κυβέρνηση το υψηλό κόστος των φαρμάκων για να μην καλύπτει όλους τους πάσχοντες με τις ειδικές θεραπείες. Διαβάστε ΕΔΩ τις διαμαρτυρίες των ασθενών: «ΕΟΠΥΥ: Αποκλείει τους ασθενείς με ηπατίτιδα C από τις νέες θεραπείες!»

Εκτός αυτού η διαπραγμάτευση για τις τιμές των ακριβών φαρμάκων αποτελεί και απαίτηση της τρόικας η οποία προς ώρας ενημερώνεται …διακριτικά για την πορεία της διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα χρήματα θα «κερδίσει» το υπουργείο Υγείας από τις εκπτώσεις στα φάρμακα!

ΕΟΠΥΥ: Αποκλείει τους ασθενείς με ηπατίτιδα C από τις νέες θεραπείες!

Άνω κάτω οι φαρμακευτικές για τη νέα φορολογία στα εταιρικά αυτοκίνητα!

Στον «αέρα» την 1η Ιουλίου τα στοιχεία των γιατρών που πάνε σε συνέδρια με φαρμακευτικές! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button