ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινούν οι μετακινήσεις προσωπικού στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας! Τι προανήγγειλε ο Π.Πολάκης

Νέο σχεδιασμό θα αρχίσει να υλοποιεί στα νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στόχος να γίνει μετακίνηση προσωπικού και ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού, στις Μονάδες που σήμερα παρουσιάζουν κενά.
Ήδη έχει μελετηθεί πλήρως ο χάρτης του ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, με βάση τα οργανογράμματα που έχουν δημιουργηθεί.

Έχουν καταγραφεί τα κενά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως σε αυτά των μεγάλων πόλεων, ενώ το προσωπικό που θα αντληθεί για να κατευθυνθεί κυρίως προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα είναι όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr από τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας. Διαβάστε ΕΔΩ τι θα γίνει με το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων: «Ο αν. υπουργός Εσωτερικών αποκλειστικά στο HealthReport.gr: Τι θα κάνουμε με το προσωπικό στα νοσοκομεία!»

Τον ανασχεδιασμό προανήγγειλε και ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στο ΑΠΕ: «Θα προχωρήσουμε και σε ανακατανομή προσωπικού, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης λείπουν νοσηλεύτριες, ενώ στην περιφέρεια λείπουν γιατροί» σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ο κ.Πολάκης: «Υπάρχει Νοσοκομείο στην περιφέρεια που έχει 100 οργανικές θέσεις νοσηλευτριών και υπηρετούν 130. Άλλο που έχει στον οργανισμό 210 κλίνες έχει αναπτυγμένες 200 και υπηρετούν 220 νοσηλεύτριες.

Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν νοσοκομεία στην Αθήνα που έχουν 40 κρεβάτια καλυμμένα και 10 ράντζα και το βράδυ να υπάρχει μία νοσηλεύτρια και την ίδια στιγμή να υπάρχουν Κέντρα Υγείας με 10 νοσηλεύτριες. Αυτό είναι το πελατειακό κράτος του παρελθόντος. Εμείς πάμε για άλλο κοινωνικό συμβόλαιο».

Τι θα γίνει με τους γιατρούς

Σε ότι αφορά τους γιατρούς ούτε αυτοί τη γλιτώνουν τη μετακίνηση. Μάλιστα αναμένεται να αξιοποιηθεί και ο πρόσφατος νόμος που προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια όλη τη διαδικασία. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ όλες τις προϋποθέσεις αλλά και τις εξαιρέσεις για τις αποσπάσεις των γιατρών του ΕΣΥ: «Αρχίζουν οι μετακινήσεις γιατρών στο ΕΣΥ! Όλες οι προϋποθέσεις».

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι μετακινήσεις προσωπικού θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες οπότε και θα γίνει και η νέα προκήρυξη (μέσα στο Φεβρουάριο) για την πρόσληψη νέου ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέο «κλαδολόγιο» στο δημόσιο τομέα! Τι θα αλλάξει στα νοσοκομεία

Έρχεται ανατροπή σε δημόσιο και νοσοκομεία! Συγχωνεύονται και καταργούνται θέσεις και υπηρεσίες

Προσλήψεις για 12 μήνες στο ΕΣΥ! Όλο το χρονοδιάγραμμα

Δείτε πόσοι έφυγαν και πόσοι προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας!

Αρχίζουν οι μετακινήσεις γιατρών στο ΕΣΥ! Όλες οι προϋποθέσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button