ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινούν οι πρώτες ηλεκτρονικές προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία! Πως θα καλυφθούν οι 947 θέσεις

Ξεκινά αύριο 14 Φεβρουαρίου η πρώτη εφαρμογή των προσλήψεων μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να προσλαμβάνονται με ταχύτατες διαδικασίες οι γιατροί στα νοσοκομεία.

Οι προσλήψεις γιατρών πλέον θα γίνονται με διαδικασίες εξπρές καθώς με την ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων και με την άμεση εξέτασή τους, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί οι γιατροί να προσλαμβάνονται στα νοσοκομεία μέσα σε έξι μήνες.

Ήδη οι 947 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες γίνεται μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας. Οι γιατροί θα πρέπει να αρχίζουν να καταθέτουν από αύριο 14 Φεβρουαρίου τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη διαδικασία: «Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προσλήψεις των γιατρών στο ΕΣΥ! Όλα τα κριτήρια»

Το υπουργείο Υγείας επιδιώκει οι πρώτες προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα ενώ να σημειωθεί ότι με τον παραδοσιακό τρόπο και την αποστολή των φακέλων αλλά και όλη τη γραφειοκρατία, απαιτούνται τουλάχιστον 1,5 με δύο χρόνια για να φθάσουν οι γιατροί στο ΕΣΥ.

Το νέο ψηφιακό σύστημα αποτελεί ουσιαστικά την ηλεκτρονική προέκταση της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για τους επικουρικούς γιατρούς. Να σημειωθεί ότι σχεδιάστηκε από στέλεχος του ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button