ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινούν τα αναδρομικά κουρέματα στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών! Πόσα θα χάσουν

Σε δόσεις θα κρατούνται αναδρομικά από 1.1.2017 τα χρήματα από τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ λόγω της ένταξης του επιδόματος βιβλιοθήκης στο βασικό μισθό οπότε και πλέον φορολογείται.

Να σημειωθεί ότι πριν τα νέα μέτρα, το επιδόμα βιβλιοθήκης ήταν αφορολόγητο, ενώ οι μειώσεις στους μισθούς προέρχονται και από την αύξηση των κρατήσεων υπέρ του Μετοχικού Ταμείου των Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) από το 4 στο 4,5%.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διατυμπάνιζε πως με τα νέα μέτρα όχι μόνο δε θα μειωθούν οι μισθοί των γιατρών αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν και μικρές αυξήσεις.

Πόσα χάνει κάθε βαθμίδα

Βέβαια κάθε μήνα από δω και πέρα οι γιατροί θα βλέπουν μειωμένους τους μισθούς τους, ενώ μέχρι να παρακρατηθούν και όλα τα αναδρομικά από 1.1.2017, τα ποσά που θα κουρεύονται θα είναι μεγαλύτερα επειδή θα ακολουθηθεί η διαδικασία των δόσεων. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Έρχονται από τα λογιστήρια τα κουρέματα στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ! Τι θα δουν για τον Νοέμβριο»

Οι μειώσεις αυξάνονται πάντως όσο αυξάνεται και ο βαθμός του γιατρού. Ειδικότερα σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ):

Οι μειώσεις στις καθαρές τακτικές αποδοχές είναι:

Για τους Επιμελητές Β από 30-40 ευρώ τον μήνα,

Για τους Επιμελητές Α από 50–60 ευρώ

Για τους Διευθυντές από 80-90 ευρώ

Πάντως ο κλάδος φοβάται περαιτέρω μειώσεις καθώς από το 2018 με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας θα υπάρξει νέα μείωση του αφορολόγητου, αν δεν πιαστεί ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που έχει προσφύγει στο ΣτΕ για τις περικοπές στους μισθούς, προκήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη 1 Νοέμβρη 11:00 -15:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας στις 12:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιοι είναι οι μισθοί των γιατρών σε νοσοκομεία και ΤΟΜΥ!

Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ μετά το νέο μνημόνιο!

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Όλα τα νέα κριτήρια

Μειώσεις στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ με το νέο ειδικό μισθολόγιο! Πόσα χάνουν

Ψαλιδίζουν και το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών με τρικ! Αναλυτικά παραδείγματα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button