ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινούν τα «μνημόνια» αποτελεσματικότητας στο υπουργείο Υγείας! Τι ζητά ο Αν.Ξανθός

Στο πλαίσιο εγκυκλίου που είχε εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης βάση της οποίας όλοι οι δημόσιοι φορείς θα πρέπει να θέτουν στόχους και να τους υλοποιούν, ξεκινά η εφαρμογή των μικρών «μνημονίων» όπως έχουν ονομασθεί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε όλες τις Διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας, αλλά και σε άλλους φορείς όπως στο Σώμα Επιθεωρητών, στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας καθώς μεταξύ άλλων και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), όλοι οι προϊστάμενοι θα πρέπει να θέσουν συγκεκριμένους στόχους για το τμήμα τους οι οποίοι και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο 2017.

Οι στόχοι θα πρέπει να μεταλαμπαδευτούν και στους υπαλλήλους, ώστε στη συνέχεια να υπάρχει και καταγραφή της αποτελεσματικότητας αλλά και της υλοποίησης των στόχων.

Τι ζητά από τις υπηρεσίες

Ο Ανδρέας Ξανθός ζητά από τα τμήματα και τις υπηρεσίες να θέσουν συγκεκριμένους στόχους ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά στην εγκύκλιό του: «Μετά την οριστικοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας, οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων θα πρέπει να παρουσιάσουν στους υπαλλήλους τους στόχους που έχουν αποφασιστεί και τους ατομικούς στόχους κάθε υπαλλήλου (σύμφωνα με τις δεξιότητες, γνώσεις, εμπειρίες και καθήκοντα) και μετά από συνέντευξη με κάθε υπάλληλο, οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων θα πρέπει να καθορίσουν γραπτά την ατομική στοχοθεσία (ανάλυση σε ενέργειες με χρονικά προσδιορισμένη υλοποίηση).»

Ο Πολάκης ο Ξανθός και ο ανασχηματισμός

Οι στόχοι που θα τεθούν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί και συμφωνημένοι, ρεαλιστικοί και χρονικά δεσμευτικοί.
Επίσης για την παρακολούθηση της στοχοθεσίας καθορίζονται Δείκτες Μέτρησης Αποδοτικότητας και Αποτελεσματικότητας.

Μνημόνια και για τα οικονομικά

Μικρά «μνημόνια» θα πρέπει να τηρηθούν και για τα οικονομικά του υπουργείου Υγείας, έπειτα από σχετική εγκύκλιο που είχε αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών τον περασμένο Δεκέμβριο, ώστε να μην ξεφεύγουν οι προϋπολογισμοί. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ: «Μνημόνιο και στο υπ.Υγείας για τήρηση του προϋπολογισμού! Όλα τα σχέδια για νοσοκομεία-ΕΟΠΥΥ»

Πάντως η στοχοθεσία ανά φορέα έχει ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να γίνουν αποτελεσματικές οι δημόσιες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν αντίστοιχα «μνημόνια» στόχων και στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ πριν το Πάσχα! Τι θα γίνει με τους γιατρούς

Ιδού ποιο είναι το όραμα του υπ.Υγείας για το 2017! Όλοι οι στόχοι

ΕΟΠΥΥ: Μέχρι 10 Απριλίου ξανά ομαλή χορήγηση φαρμάκων για Ηπατίτιδα C! Γιατί μειώθηκαν

Με λουκέτο απειλούνται ιδιωτικές κλινικές με παλιές άδειες! Τι απεφάνθη το υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button