ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ξεκινούν τα παζάρια για τα φάρμακα της Σκλήρυνσης! Στα κάγκελα οι ασθενείς

Άλλωστε όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr προς ώρας δεν έχουν δοθεί ούτε στις φαρμακευτικές εταιρίες αλλά ούτε και στους Συλλόγους των ασθενών οι παράμετροι που θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη διαπραγμάτευση για τα φάρμακα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Ωστόσο υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν στο HealthReport.gr ότι όλοι οι πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση θα λαμβάνουν τα φάρμακα που χρειάζονται ακόμη και μετά τη διαπραγμάτευση και τις μειώσεις των τιμών.

Βέβαια η ανησυχία των ασθενών εστιάζεται στο γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ με βάση την τακτική που ακολουθεί στις διαπραγματεύσεις των φαρμάκων επιλέγει το φθηνότερο για τη θεραπεία των ασθενών που πρωτοδιαγγνώσκονται με μία σοβαρή ασθένεια.

Κάτι που στην περίπτωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς κάθε ασθενής χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση και διαφορετική θεραπεία, ανάλογα με τα συμπτώματα και τη σοβαρότητα της νόσου που έχει εκδηλώσει.

Στο μεταξύ όμως μέχρι τις 31 Ιουλίου όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr, οι φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν φάρμακα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, θα πρέπει να δώσουν τις προσφορές τους για τις εκπτώσεις που μπορούν να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Φάρμακα με κούριερ στο σπίτι αλλά με δικά σας έξοδα! Νέες οδηγίες προς ασθενείς

Φαρμακοποιοί προς πρόεδρο ΕΟΠΥΥ: Τιμήστε την υπογραφή σας και πληρώστε μας! Τι λένε οι ασθενείς

Έρχονται εκπτώσεις στα φάρμακα της Σκλήρυνσης! Πότε παραδίδουν τις προτάσεις τους οι φαρμακευτικές

Δείτε τις ενδεικτικές τιμές για τα φάρμακα χωρίς συνταγή που ανακοίνωσε το υπ.Υγείας! Όλος ο κατάλογος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button