Πολιτική Υγείας

Ξεκινούν τα «χρυσά» τηλεφωνικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ! Με χρέωση η κλήση

Με χρέωση ξεκινούν τα τηλεφωνικά ραντεβού από την Τετάρτη 23 Απριλίου στο ΠΕΔΥ. Το νέο σύστημα που ξεκινά με καθυστέρηση τη λειτουργία του και μάλιστα όχι σε πλήρη ανάπτυξη, θα μπορεί να δέχεται πια ασφαλισμένους. Θα πρέπει νωρίτερα ωστόσο να έχει κλειστεί το πολυπόθητο ραντεβού για συγκεκριμένα ιατρεία και ειδικότητες που είναι διαθέσιμες.

Για τα υπόλοιπα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν και πάλι να απευθύνονται στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς όπου οι πρώτες 300 επισκέψεις (για κάθε γιατρό) είναι δωρεάν και δεν έχουν υποχρέωση καταβολής χρημάτων.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, την Τετάρτη 23/4/2014 ξεκινάει η λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας (Σ.Δ.Ζ.Υ.Υ) στις Μονάδες Υγείας του
Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.). Οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλούν για προγραμματισμό ραντεβού στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 κατά τις ώρες 07:00-19:00.

Πρόκειται βεβαίως για τα πενταψήφια τηλέφωνα των ιδιωτικών εταιρειών οι οποίες χρεώνουν κανονικά τους ασφαλισμένους παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ ότι θα αναπτυχθούν τηλεφωνικά κέντρα του δημοσίου για δωρεάν ραντεβού αλλά ακόμη και ραντεβού μέσω ίντερνετ επίσης χωρίς χρέωση. Είναι διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού που προφανώς γράφονται πλέον στις ελληνικές καλένδες…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button