ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Ξεκλειδώνουν» τα χειρουργεία το απόγευμα στα νοσοκομεία! Τι εξετάζει το υπ.Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, πολλά στελέχη εισηγούνται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανάψει το πράσινο φως ώστε οι χειρουργοί να εργάζονται και το απόγευμα και με το αζημίωτο φυσικά.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο είχε τεθεί ξανά στο τραπέζι σε πολλές περιπτώσεις και στο παρελθόν αλλά σκόνταφτε στον τρόπο αμοιβής των γιατρών και του προσωπικού.

Υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr επισημαίνουν ότι η πολιτική ηγεσία δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο αυτό, καθώς αποτελεί και έναν τρόπο να χτυπηθεί στη ρίζα του το φακελάκι στις χειρουργικές ειδικότητες.

Βέβαια αγκάθι αποτελεί το γεγονός πως αν υλοποιηθεί με τον τρόπο που σήμερα γίνονται τα απογευματινά ιατρεία, οι ασθενείς θα χρειαστεί να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως μέσα στις εισηγήσεις είναι να αξιοποιηθούν και πόροι των ίδιων των νοσοκομείων όταν αυτοί προκύψουν με καλύτερη διαχείριση, προκειμένου να πληρώνονται οι γιατροί και να μην επιβαρύνονται οι πάσχοντες.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το θέμα συζητείται ευρέως δεδομένου ότι οι λίστες χειρουργείων απέτυχαν, αφού οι επιτήδειοι εφευρίσκουν διάφορα κόλπα για να παρακάμπτουν την προτεραιότητα και τη σειρά των ασθενών. Σκοπός βέβαια να φθάσει στην τσέπη τους το περιβόητο φακελάκι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button